Britse ontwerpt vrouwencondoom, zo simpel als een tampon

0
679

Een aantal jaren geleden maakte Lisa Kendelli een lastige tijd door. In de maand dat haar huwelijk strandde, werd er ook borstkanker bij haar ontdekt. Dat betekende dat ze niet aan de pil kon en als ze seks wilde dit dus niet met een vaste partner gebeurde. En: Lisa wilde als moderne vrouw haar voorplanting en seksuele gezondheid wel in eigen handen houden.

Ze broedde op een idee en kwam uit op wat ze noemt de LUWI, een afko voor Let Us Wear It. Een hele innovatie als je bedenkt dat het vrouwencondoom in de jaren ’80 begon als een soort van krakende broodzak en tot aan nu buitengewoon onaantrekkelijk oogt.

Het is een soort van tweede huid die de vaginawand bedekt. Het beschermt tegen zowel zwangerschappen als tegen soa’s, en is gemaakt van erg dunne hypoallergene polyurethaan. En het voorbehoedsmiddel is voorts stukken goedkoper dan het bestaande vrouwencondoom.

Maar de beste eigenschap vindt Lisa Kinsella dat je de LUWI 8 uur lang kan dragen. Je kunt hem inbrengen (zoals een tampon) voor je op stap of naar je geliefde gaat. Er is dus geen ‘condoommoment’ en als vrouw heb je een driedubbel goed gevoel: zelf geregeld, anti-conceptie en anti-soa.

Voorlopig is het product jammer genoeg alleen nog verkrijgbaar in het Groot Brittannië en moet LUWI ook nog langs allerlei wetenschappelijke en consumenten-testen. Maar het klinkt goed. Zeker ook voor de vrouwen in Afrika, waar de mannen vanwege de macho-maatschappij en allerlei seksmythes niet in een condoom te branden zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here