Vrouwen hebben minder economisch vertrouwen, maar beleggen beter dan mannen

0
642

De beleggingswereld is een wereld met nog maar weinig vrouwen. Niet zo gek dus dat vrouwen veel minder dan mannen fiducie hebben in de financiële markten van nu. Wel opvallend: vrouwen behalen wel meer rendement bij het beleggen.

Dat bericht The Telegraph.

De Brite krant noemt de aandelenmarkt de laatste horde waar vrouwen nog niet over heen zijn gesprongen in hun strijd om gelijke rechten.

Daarbij maken ze gebruik van de Britse cijfers. Zo heeft 10% van de Britse vrouwen een beleggingsrekening, tegenover 17% van de mannen. 7% van de vrouwen heeft andersoortige investeringen, bijvoorbeeld in een beleggingsfonds. Bij de mannen is dat 14%.

Uit een analyse van MSCI onder ruim 4000 beursgenoteerde bedrijven wereldwijd eind 2015, kwam eveneens naar voren dat door vrouwen geleide ondernemingen meer 10,1% rendement hadden in de afgelopen 6 jaar. Namelijk 10,1% versus 7,4% bij de mannen…

Uit onderzoek van de University of California bleek dat Amerikaanse vrouwen gemiddeld 1 pr betere resultaten halen dan mannen. En uit een andere analyse bleek dat vrouwen in 2014 0.4 procentpunt beter scoorden dan mannen.

Auteur van het stuk, Holly Mackay van investeringssite Boring Money, denkt dat vrouwen beter scoren omdat ze terughoudender beleggen dan mannen en honkvaster zijn. En de cijfers over 2015 laten volgens haar zien dat vrouwen goed zijn in het vermijden van grote verliezers in een slechte markt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here