MUST SEE: Connie Palmen steekt haar talent niet onder stoelen of banken

0
740

Erg gelachen vanochtend toen ik digitaal naar de uitzending van PAUW van gisteravond keek. Niet de naamgever van het programma zat deze keer als zelfverzekerdste aan de tafel, maar de winnares van de Libris Literatuur Prijs 2016. Auteur Connie Palmen.

En dat is behoorlijk sterk, als je ziet dat ook Bram Moszkowicz van de partij is. Palmen deed het tegenovergestelde van wat vrouwen vaak verweten of aangesmeerd wordt, namelijk dat zij hun talenten ‘onder de korenmaat zetten’.

Met de nodige zelfspot en waarschijnlijk ook wat wijn in de vrouw (maar dat hebben we allemaal weleens nodig) liet zij tot een paar keer duidelijk weten dat ze niet voor niets gelauwerd is voor haar roman ‘Jij zegt het’ over de tumultueuze relatie tussen de dichters Sylvia Plath en Ted Hughes in de 50’er jaren.

Bekijk het fragment, heb lol om en respect voor deze Nederlandse schrijfster en bovenal: doe er uw eigen voordeel mee. Zo doe je dat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here