Column Wendy: 5 tips om van jouw bureau een inspirerende werkplek te maken

0
798

Als ik het heel druk heb, ga ik mijn bureau opruimen. Vast een rare tik van mij dacht ik, maar het blijkt dat gelukkig meer mensen daar last van hebben. Het opruimen van je bureau blijkt ook in je hoofd door te werken; je krijgt er het overzicht mee terug.

Nu heb ik een creatief beroep maar als je in mijn kantoor kijkt zie je dat niet echt terug. Dat komt omdat ik mijn inspiratie steeds meer van het internet haal. Pinterest, Instagram en gewoon een beetje surfen doen wonderen en als ik echt een pauze nodig heb dan ga ik een aflevering van een serie op Netflix kijken (Nashville, Sons of Anarchy, House of cards, Outlanders, White collar en Suits zijn een paar van mijn favorieten).

Tips
Maar toen ik een artikel las over hoe je met je bureau en kantooromgeving zelf wat meer creativiteit en productiviteit kunt bewerkstelligen wilde ik die tips toch even met je delen.

  1. Laat de zon schijnen (het blijkt dat mensen in een kantoor met ramen 47 min. meer slapen per nacht en ze zijn actiever).
  2. Warmer is beter (als de temperatuur 3 graden stijgt worden er 44% minder typefouten gemaakt en de snelheid stijgt met 150%)
  3. Kies de juiste muziek en anders liever geen muziek (voor tips over de juiste muziek voor de juiste klus, klik hier)
  4. Ga voor groen (planten kunnen voor een stijging van productiviteit zorgen van 15%)
  5. Plaats wat gele accenten, de meest energieke kleur volgens onderzoeken.

Ik kan mij er niet toe brengen alle tips op te volgen (planten in mijn huis moeten heel goed tegen droogte kunnen) maar dat is misschien maar goed ook want dan zou mijn productiviteit met ruim 90% stijgen en dan wil niemand meer met mij werken…

Wat zorgt ervoor dat jouw creativiteit of productiviteit omhoog gaat? Ik hoor het graag in de reacties!

Bron: hubspot.com – Erik Devaney

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here