Meditatieve kleurkunst bij ME TIME 3

0
706

Batya van Brakel had een lekker lopende carriere bij de Nederlandse televisie, maar realiseerde zich dat ze gelukkiger werd van op een andere manier creatief bezig zijn. Ze hield altijd al van schilderen en besloot in 2002 dat ze daar ook haar boterham mee wilde gaan verdienen. Voila: haar bedrijf KLEURKUNST was geboren!

De kunstenares werkt ‘op de persoon’. Dat wil zeggen dat ze met een opdrachtgever spreekt over zijn of haar leven en wensen en dat ze door die informatie geïnspireerd aan de slag gaat in haar atelier. Bij mij heeft het geleid tot een prachtig wild en groot vierkant doek in alle kleuren blauw (mijn lievelingskleur) die je je kunt voorstellen. Batya’s kunst heeft een ereplek bij mijn eettafel en ja: mijn vrienden en bekenden zeggen dat ze ‘mij’ erin herkennen.

BayaVoorAnnedieke-Supervrouwen

Maar schilderen in opdracht is niet het enige wat Batya doet. In haar gypsy-achtige atelier met aangrenzende tuin in de hofstad ontvangt ze ook groepen met wie ze meditatief gaat schilderen.

“Schilderen kun je doen vanuit je hoofd, vanuit je hart, vanuit je buik en vanuit alles bij elkaar”, zegt Batya. “Maar tijdens een workshop van mij is het de bedoeling dat mensen uit hun hoofd in hun lijf terecht komen en vanuit hun gevoel aan de slag gaan.”

Deelnemers die bij Batya workshops doen, varieren van mensen die nooit een penseel hebben vastgehouden tot mensen die de Koninklijke Academie hebben afgerond. En alles daar tussenin. Daarom stuurde Mariska van Slow Beauty Lifestyle al onze 3 Supervrouwen: Sonya, Sabine en Jantine naar Den Haag voor ME TIME. Het werd uiteraard een kleurrijke middag. Maar ook muzikaal, meditatief en ‘meiden onder elkaar’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here