Achter elke sterke vrouw staat ……. een sterke vrouw

0
851

‘Lean In’ is het spraakmakende boek dat Sheryl Sandberg in 2013 publiceerde. De COO van Facebook riep ook een gelijknamige organisatie in het leven.

Daarmee wil ze vrouwen richting betere carrières opstuwen en geeft ze inspirerende boodschappen en concrete tips. #LeanInTogether is de jongste campagne. Boegbeelden als Serena Williams, Emma Watson, Eva Longoria, Selena Gomez, Kerry Washington en Lena Dunham maken komaf met het cliché dat succesvolle vrouwen ‘queen bees’ zijn en elkaar niet steunen.

Daarbij zijn ze ongetwijfeld geïnspireerd door voormalig Minister of State Madeleine Albright, die ooit zei: ‘There is a little place in hell for women that don’t help other women’. Sterker nog: de organisatie wil duidelijk maken dat er achter iedere sterke vrouw, een andere sterke vrouw staat.

Zo bedankt Kerry Washington Shonda Rhimes, de bedenkster van de reeks ‘Scandal’ die haar carrière deed ontploffen. Emma Watson dankt regisseuse Sofia Coppola, Serena Williams haar zus Venus en Selena Gomez de vrouwen die achter de schermen aan haar tournee werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here