Hoe val je op tussen die grote stapel cv’s?

0
684
opvallen met je cv

Je cv is eigenlijk net een verkoopbrief aan een bedrijf waarin je jezelf op een zo goed en onderscheidend mogelijke manier presenteert en voorstelt.

Hoe val je op tussen die grote stapel cv’s?

  • Het uiterlijk van je cv is vaak belangrijker dan je denkt. Gebruik eens wat kleur op de opmaak aan te passen. Maak gebruik van opsommingstekens, tussenkopjes. Je cv hoeft echt niet helemaal “zwart” te zijn.
  • Maak een persoonlijk profiel welke is afgestemd op de vacaturetekst. Als in de vacature staat dat ze een klantgerichte adviseur zoeken, schrijf dan iets over klant- en servicegerichtheid.
  • Vertel in het profiel ook wat je competenties zijn en welke resultaten je hebt behaald. Vergeet vooral niet te vertellen wat jij voor het bedrijf zou kunnen betekenen! Dit zijn bij uitstek onderwerpen waarmee je je op een positieve manier kunt onderscheiden ten opzichte van de rest.
  • Google de persoon aan wie je jouw cv stuurt. Als je erachter kunt komen welke hobby’s hij of zij heeft, dan biedt dat weer aanknopingspunten. Misschien hebben jullie wel dezelfde hobby.
  • Daarna ga je verder met het beschrijven van je werkervaring. Alleen de titels van de functies benoemen is niet genoeg. Geef een omschrijving van de werkzaamheden. Benoem successen die je hebt behaald
  • Dan de profielfoto voor op je cv. Waar moet deze aan voldoen? Het moet een professionele foto zijn, geen selfie of een vakantiefoto. Om de simpele reden dat jij een professional bent en ook zo gezien wil worden. Glimlach vriendelijk en kijk recht in de camera. Dan maak je meteen contact. Gebruik dezelfde foto ook voor je social media accounts. Hierdoor geef je een consequente boodschap af
  • De laatste tip voor nu; zorg ervoor dat er geen geen taal- of spelfouten in je cv staan. Laat je cv eens nalezen door een familielid, vriend of vriendin.

 

Ik wens je alvast veel succes bij het sollicitatiegesprek.

 

Ingeborg LentjesGeschreven door: Ingeborg Lentjes

 

Ben je op zoek naar toptalent? Dan is het actief online werven van personeel de juiste manier. Wij helpen je daar graag bij. Lees meer over onze E-recruitment werkwijze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here