Haken is überhip!

0
499

De Poolse kunstenares Agata Oleksiak, kortweg Olek, is gefascineerd door de oude handwerktechnieken, zoals haken. Zo zette ze al eens een compleet treinstel in een jasje. Een soort van moderne variant op de wereldberoemde Cristo dus. Olek gebruikt haakwerk om alledaagse gebeurtenissen, inspiratie en hoop uit te drukken, vaak gebaseerd op politieke en culturele problemen.

Met de hulp van een aantal Syrische en Oekraïnse vrouwen, haast allemaal vluchtelingen, bekleedde ze een volledig, 2 verdiepingen hoog huis in het Finse Kerava met felroze haakwerk. Dit 100 jaar oude huis werd in de oorlogswinter van 1939-1940 gebombardeerd en is nu omgevormd tot een levendige boodschap van hoop. “Ons roze huis is een symbool van een mooie toekomst vol hoop; het is een symbool van ons die samenkomen als gemeenschap,” aldus Olek op haar Instagramaccount.

Kerava Art Museum: Our Pink House by Olek from Sinkka on Vimeo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here