‘First lady of chocolate’ over het succes van Tony’s Chocolonely

0
1729

Waarschijnlijk heb je allemaal weleens een reep Tony’s Chocolonely in handen gehad en opgegeten uiteraard. De naam verwijst naar journalist/presentator Teun van de Keuken, die in 2004 aangifte deed tegen zichzelf van medeplichtigheid aan slavernij omdat hij thuis chocoladerepen had gegeten waarvan redelijkerwijs aanneembaar was dat een gedeelte van de cacao ervan door kindslaven was geproduceerd. Uiteindelijk werd zijn aangifte niet ontvankelijk verklaard, waartegen Van de Keuken in beroep ging. Dat was de opmaat naar een nieuw merk.

Op 6 februari 2007 bepaalde de rechter in Amsterdam dat er voldoende was aangetoond dat de Tony’s Chocolonely-chocolade slaafvrij wordt geproduceerd.
In 2010 nam Henk Jan Beltman een meerderheidsbelang in het bedrijf, dat het kantoor vervolgens verplaatste van de redactie van De Keuringsdienst van Waarde naar het Westergasterrein. En daar is vandaag een heuse winkel geopend.

Behalve voor een caramel zeezout-reep (mijn favoriet) of zoveel andere smaken (je kunt er ook proeven) zijn er ook Tony’s tassen, Tiny Tiny rompertjes en een Tony’s Chocolonely notebook te koop. De winkel op de hoofdstedelijke Polonceaukade 20 wordt bemand en bevrouwd door medewerkers van het bedrijf en is voorlopig dus alleen op werkdagen open. Ze noemen het zelf hun ‘winkel aan huis’. Eye catcher is de ‘mega-super-chocomaat (zie foto)

Een kijkje in de keuken met ‘First Lady of Chocolate’ Eva Gouwens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here