Karmijn Kapitaal investeert alleen in bedrijven met topvrouwen; gewoon omdat het meer opbrengt

0
618

Vandaag werd bekend dat Nederland op de Gender Diversity Index gezakt is van plaats 13 naar 16. Vooral op het gebied van arbeidsparticipatie doet gaat het slecht. Bij managementposities ligt hier op ongeveer 74/26. Er zijn maar een paar Europese landen die het slechter doen.

Dat is niet slim volgens investeringsfonds Karmijn Kapitaal, opgericht in 2009 door 3 ervaren bankvrouwen, waaronder Desiree van Boxel. “Het wordt telkens weer bewezen dat bedrijven met een divers management het beter doen. Gemengd leiderschap levert gewoon geld op”, aldus van Boxtel bij businessinsider.nl. “We werken voor investeerders. Die willen gewoon rendement maken.”

Uiteindelijk gaat het om het hebben van verschillende leiderschapsstijlen. Mannen zijn volgens haar over het algemeen sneller geneigd om naar buiten te treden, terwijl vrouwen eerder organisatorisch zijn ingesteld en op de achtergrond blijven. “Hoewel je dat natuurlijk absoluut niet mag generaliseren”, voegt Van Boxtel toe; de ene man leidt meer als een vrouw, de ene vrouw leidt weer meer als een man. Een gebalanceerde bedrijfstop beschikt over allebei die verschillende types.

In juni jongstleden startte Karmijn een 2e fonds van 90 miljoen euro, waarmee het beheerde kapitaal is verdrievoudigd. Ze staken o.a. geld in lingeriebedrijf Marlies Dekkers, biermerk Jopen en Fred de la Bretoniere.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here