Interview met Supervrouw Ariane Inden

0
984

We zijn allemaal weleens langs een winkel van Ariane Inden gelopen. Dat is geen ‘fake’ naam, maar de echte naam van de onderneemster erachter. Een krachtige vrouw die letterlijk en figuurlijk haar mannetje wel staat.

Want op haar 13e ging ze aan de vechtsport taekwondo doen. Vanwege hun bouw hebben mannen van nature meer kracht in hun armen. “Het is voor 60% traptechniek. Ik was wel sterk, niet fors of vierkant, maar ik kon me moeiteloos opdrukken. Vaak stond ik bij wedstrijden als enige meisje tussen de jongens.” Op haar 18de was ze Nederlands kampioene. Het jaar erop kreeg ze een ernstig auto-ongeluk, de dag voordat ze haar zou verdedigen. Dat was het einde van haar actieve sportcarrière.

Omdat ze al jong wist dat ze ondernemer wilde worden, ging ze naar Nyenrode. Daarna ging Ariane met vriend studeren in de Verenigde Staten. “Het land van het ondernemerschap”, zegt ze daarover. Na terugkeer uit de VS werkte ze bij een cosmetica-keten. Dat had altijd haar interesse. “Cosmetica maakt mensen mooier, geeft hun een goed gevoel en maakt opgewekt”, weet Inden. Als snel zegde ze haar baan op en begon ze samen met haar vriend thuis aan de keukentafel aan haar plan: producten in het luxe topsegment, met navulbare verpakkingen, zonder dierproeven en zonder dierlijke grondstoffen. Dat was in 1992 en ze begon met al 141 verschillende producten.

arianeindenstore-supervrouwenWat haar bedrijf doet, lijkt op franchise, maar is het niet. Ze laat mensen die een winkel willen starten ~overigens allemaal vrouwen, die afgestudeerd schoonheidsspecialistes zijn~ geen ingewikkelde contracten tekenen. Het enige wat ze afspreken is kwaliteit. Inmiddels zijn er ruim 1000 verschillende artikelen en worden deze in meer dan 100 winkels verkocht in binnen- en buitenland.

Nog steeds staat Ariane Inden aan de basis van alles wat onder haar naam verkocht wordt. Producten, verpakkingen, winkelinrichtingen, schoonheidsbehandelingen, reclamemateriaal, foto’s, campagnes: ze bedenkt en ontwikkelt het allemaal zelf. Op Landgoed Beeckesteijn had Wendy Broersen een boeiend interview met deze cosmetica-gigante.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here