Leren presenteren Speak Up 11 blog en video

0
624

Ik maak te vaak presentaties en pitches mee waarbij het einde wordt ingeluid met ‘Uh…dit was het… Zijn er nog vragen?’. Dat is zonde! Iedere presentatie of pitch hoort een call-to-action te hebben. Je publiek overtuigen is namelijk één ding, maar het échte effect komt pas wanneer ze ook naar die overtuiging gaan handelen. Een goede call-to-action geeft precies aan hoe ze dat kunnen gaan doen.

Weet iemand wat ik bedoel met call-to-action (in het Nederlands: oproep-tot-actie)? Het doel van iedere presentatie is dat jouw publiek ingaat op jouw verzoek. Je wilt dat ze ergens JA op zeggen. JA om in contact te blijven. JA tegen een deal. JA tegen jouw aanbod.

Dus bedenk goed: wat wil je dat jouw publiek gaat doen na jouw presentatie? Zonder een duidelijke call-to-action, blijft er een gapend gat dat anders gevuld zou zijn geweest met nieuwe klanten, nieuwe projecten en nieuwe ideeën. Denk van tevoren na over wat je concreet wilt: geld, een order, een vervolgafspraak? En benoem het aan het einde van jouw presentatie.

Als jouw publiek mentaal of verbaal ‘ja’ zegt op jouw call-to-action, dan kunnen ze niet meer terug. Wat wil jij van jouw publiek?

leren-presenteren-speak-up-playbutton

Heb je nog vragen? Dan kun je die natuurlijk hieronder aan Sonja stellen. Haar bedrijf heet Sticky Presentations en haar bedrijf helpt jou en je bedrijf high impact presentaties te geven die scoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here