Leren presenteren Speak Up 12 blog en video

0
1079

Kennen jullie het boek ‘Uitblinkers’ van de beroemde journalist Malcolm Gladwell? Een fantastisch boek dat de herkomst van succes onderzoekt. Gladwell laat zien waarom sommige mensen succes hebben, en andere niet. Het komt neer op de 10.000 Uur Regel. Talent komt bij niemand aanwaaien. Voordat je iets écht goed kunt, moet je veel, heel veel hebben geoefend. Om precies te zijn: 10.000 uur.

Oefening baart dus kunst. En dat geldt ook voor presenteren. Oefen, oefen, oefen. Denk je dat Obama altijd een held in presenteren was? Nee. Hij oefende als een gek en betaalt iemand grof geld om zijn verhalen te schrijven. Een presentatie of pitch moet kernachtig en to the point zijn. Elk woord moet raak zijn en dat lukt gewoon niet zonder oefenen. Het is ook het beste tegengif tegen zenuwen. En oefen wel hardop: je brein heeft de neiging je eigen stem goed te onthouden.

Bedenk dit: een succesvolle spreker bereidt zich beter voor en oefent vaker dan jij. Ook jíj kunt uitzonderlijk leren presenteren, als je er maar 10.000 uur stopt. Dus je kunt maar beter direct beginnen…

leren-presenteren-speak-up-playbutton

Heb je nog vragen? Dan kun je die natuurlijk hieronder aan Sonja stellen. Haar bedrijf heet Sticky Presentations en haar bedrijf helpt jou en je bedrijf high impact presentaties te geven die scoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here