Emoji’s: om je te bescheuren

0
778

Wat met Esperanto nooit gelukt is, lukt nu met emoji’s wel. De hele wereld kan deze beeldtaal ‘lezen en schrijven’. Onderzoekers van de universiteiten van Michigan en Tokyo wilden weten of emoji’s over de hele wereld op dezelfde manier gebruikt worden, en ze gingen op zoek naar het populairste symbooltje. Daartoe gebruikten ze 427 miljoen berichtjes van bijna 4 miljoen smartphone-gebruikers in 212 landen.

De resultaten stemmen vrolijk. We communiceren namelijk eerder positief dan negatief. De emoji die tranen in de ogen krijgt van het lachen staat met stip op 1. Daarna volgen een hartje en een emoji met hartjes in de ogen.

emojis-1-supervrouwen

Opvallend is dat nagenoeg elk land 1 of ander gezichtje op de eerste plaats zet, met uitzondering van Frankrijk. Hun nummer 1 is het hartje. Over het algemeen zijn de Fransen ook de ferventste gebruikers: 20% van de onderzochte berichten bevatte minstens 1 emoji.

Individualistisch ingestelde landen (zoals Frankrijk of Australië) gebruiken het vaakst blije emoji’s. Landen die meer groepsgericht zijn (waaronder Mexico of Chili) gebruiken vaker symbolen die negatieve emoties uitdrukken, zoals boosheid of vedriet.

Zoals we eerder berichtten ontwierp de 94 (!!) jarige Iris Apfel recent een modelijn voor warenhuis Macy’s. Daarbij introduceert ze tevens haar eigen emoji’s. Als teaser voor ‘Iris Meets I.N.C.’ Haar creaties staan bovenaan dit bericht.

“I’m a little old for emojis, and I didn’t know what they were. But everyone seems to like them, and I want everyone to have a good time. If my face makes people happy, I’m all for it.”
– Iris Afpel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here