Marina woont en werkt in een Renault Kangoo en trekt de wijde wereld in

0
1038

De Italiaanse Marina Piro stopte met haar kantoorbaan toen ze het saai begon te vinden. Voorts bouwde ze een 15 jaar oude Renault Kangoo om tot een huis/kantoor op wielen en ja heus: ze trok de wijde wereld in.

€584,- stak ze in een bestelwagentje dat haar moest redden van een materialistisch leven. Het heeft een bed, keukentje, gordijnen en licht. Pam The Van noemt ze haar stek op wielen liefkozend, dat ze in 2 maanden tijd realiseerde als thuis voor haar en haar labradoodle. “Mijn hond was de reden dat ik de wagen heb omgebouwd. Met is ander vervoer niet praktisch. En ik wilde hem in geen geval achterlaten.”

Het geheim is organiseren en verstandig pakken. “Ik had thuis eigenlijk veel te veel spullen”, zegt ze. “Daar heb ik korte metten mee gemaakt. Hoewel ik eigenlijk nog altijd 2 paar overbodige pumps en veel te veel boeken met me mee zeul.”

Het afgelopen jaar reisden Marina & Odie al door Italië, Frankrijk en Engeland. “We hebben al meren bezocht, gefietst, gewandeld en aan het strand gelegen. Ik wilde graag een leven dat meer respect had voor de aarde en haar inwoners en dat lukt al aardig.” Hoe ze dat allemaal bekostigt? “Ik heb nog wat spaargeld en ik werk onderweg. Ik doe klussen en opdrachten via het internet.”

Marina wil andere vrouwen inspireren om hetzelfde te doen en hun dromen te volgen. Een Urban Nomad zijn. “De meeste mensen die dit doen zijn mannen”, weet ze. “Of het gaat om stellen, waarbij ook altijd een man in beeld is. Ik heb nu een online gids geschreven voor vrouwen en om deze wijze van leven voor iederéén toegankelijk te maken. Want het kán, ondanks het feit dat ik veel reacties krijg van mensen die niet geloven dat ik mijn auto zelf heb omgebouwd en die me onverstandig vinden omdat ik als vrouw in mijn eentje rondreis. Want een man kan, kan een vrouw ook.” Ook via Instagram zijn Marina & Odie te volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here