Op je 54ste ben je een digitale bejaarde

0
647

Het overgrote deel van de Nederlanders (85%) vindt technologie onmisbaar om te kunnen blijven meedoen in de maatschappij. Toch heeft bijna een kwart (23%) het gevoel niet over de up-to-date kennis te beschikken. Dit blijkt uit onderzoek van Microsoft onder ruim 1000 landgenoten tussen de 18 en 55 jaar.

En voor je het weet ben je een digibeet. Gemiddeld denken we namelijk dat we vanaf ons 54ste ‘digitaal bejaard zijn. Hoe ouder men is, hoe groter dat idee: tussen de 45 en 55 jaar ervaart 36% dit, tegenover slechts 8% van de millennials. (geboren tussen 1980 en 1999).

Hoewel vrouwen (32%) zeggen het lastiger te vinden om technologische ontwikkelingen bij te houden dan mannen (165), heerst de angst voor baanverlies juist meer onder werkende mannen (33%) dan onder werkende vrouwen (19%).

13% is bang dat zijn baan in de toekomst geautomatiseerd of door robots overgenomen wordt. Mannen (16%) zijn hiervoor bevreesder dan vrouwen (8%).

Mijn advies: durf te vragen. Ik heb collega’s die me blijven bijspijkeren met het nieuwste en mijn kleindochter demonstreert zaken als Snapchat. In het begin denk ik altijd “Pfff”. Maar dan wordt de ambitie in mij wakker en als je het een paar keer gedaan hebt denk je (zeker als je van mijn generatie bent) “Het wordt er eigenlijk allemaal steeds makkelijker van!” Zorg dus dat je zo laat mogelijk digitaal bejaard wordt.

Test één, twee, drie……..

Digibeet – Het programma starten via de startbol. from Eline Argos on Vimeo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here