Waarom video content gaat domineren

0
556

Waarom? Omdat mensen van nature visueel ingestelde wezens zijn. Mensen kijken nou eenmaal liever een video dan dat ze een tekst lezen. Interactieve video’s, instructie video’s, social video’s we zien het steeds vaker voorbij komen op social media

Onderzoek van Cisco laat zelfs zien dat bijna 60% van de kijkers zich drie etmalen later nog kan herinneren wat er in een video werd getoond en verteld. Bij geschreven tekst is dit slechts 10%.

In een tijd waarin aandacht voor het product steeds belangrijker wordt, is dit een interessant gegeven. En er is meer, want in 2017 zal liefst 69% van het internetverkeer uit video bestaan, meldt Cisco.

Kortom een video is een krachtig middel om als merk  je bezoeker in je belevingswereld te trekken, te vermaken en te converteren.

Drie tips hoe om te gaan met video content:

https://youtu.be/ULwevCJIeuo

Tip 1: Zorg dat de bezoeker jouw belevingswereld op een natuurlijke manier kan consumeren  als beauty merk, is het heel logisch om content te laten zien met  tips over het aanbrengen van make up.

Tip 2: Zorg voor interactiviteit  Worden er vragen gesteld? Bied dan de mogelijkheid om antwoord te geven op specifieke momenten. Is er een bijvoorbeeld een te gek shirt in beeld, laat deze naast de video als shopping item in beeld verschijnen. Of maak gebruik van buttons om bijvoorbeeld extra informatie te tonen of die linken naar een andere site. Maar ook invulformulieren binnen een video zijn een vorm van interactie. Zo kan iemand zijn e-mailadres invullen om zich binnen de video direct te abonneren op de nieuwsbrief.

Tip 3: Wees relevant  de manier waarop je je video aankondigt en weergeeft heeft een grote invloed op de effectiviteit van de video. Zorg dus dat je titel bestaat uit veel gezochte termen. En overschrijd de karakterlimiet van de zoekmachine niet. Google verkort namelijk de titel tot de eerste 70 tekens. Bedenk dus bij het verzinnen van je titel op welke manier mensen online zoeken. En ook niet onbelangrijk, kijk goed naar de relevantie van de content om je video heen (het umfeld☺)!

Kortom video marketing is de toekomst van content marketing. Het overtuigt meer, het is makkelijker te consumeren en het biedt de mogelijkheid om emotie over te brengen. Ga dus vandaag nog aan de slag!

Marieke de Koning is mede-eigenaar van de Reclamefabriek. Een full service reclamebureau, dat de denkkracht van een gerenommeerd reclamebureau combineert met het pragmatisme en techniek van een state-of-the-art reclamestudio. Bij dit bureau gaan creativiteit, snelheid en techniek hand in hand. Nieuwsgierig? Neem gerust contact met haar op marieke-deKoning@de-reclamefabriek.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here