Superactie: win het Beter bloggen boek

17
613

Als blogger was het natuurlijk niet moeilijk om mij voor de boek te interesseren. De achterkant geeft aan dat het een boek is voor ‘iedereen die overweegt zakelijk te gaan bloggen maar niet waar te beginnen, of die ermee is begonnen maar vastloopt.’

Karin Ramaker is zelf blogtrainer, online boogcoach en organiseert crossmediale internetprojecten. Zelf zegt ze over bloggen “Een goed blog geeft je het gevoel dat je met de blogger koffieleut terwijl je tegelijkertijd een serieus gesprek voert en oplossingen aangereikt krijgt. Ondertussen spreekt de blogger de boodschap uit: leer mij e mijn werk beter kennen.” En daar kan ik het alleen maar mee eens zijn, hoewel een stukje nieuws soms ook gewoon handig is zodat je niet zo hoeft te zoeken.

Voor beginners
Het boek heeft een chronologische volgorde: het hart, het hoofd en de handen. Oftewel wat is jouw verhaal en hoe ga je het vertellen? Beginstress en personal branding en praktische tips over hoe je zo snel mogelijk mensen naar je blog trekt. Daarnaast is de tekst doorspekt met klein schrijfopdrachtjes, compleet met blanco regels waar je kunt schrijven. In de totaal 7 hoofdstukken neemt ze je mee langs goede vragen en bekende valkuilen.

Hoofdstuk 7 is andere koek
Het boek is voor het grootste gedeelte niet zo geschikt voor mensen die al bloggen, wel voor beginners. Hoofdstuk 7 is andere koek. Er worden tips gegeven over hoe je blogs kunt herschrijven en om eens na te denken over vloggen (videobloggen) en audiobloggen (nee, dat zin geen podcasts) en waarom lievelingen misschien een goed idee is. De pagina’s achterin zijn mijns inziens ook van grote waarde: schrijfopdrachten, blog checklist, creativiteitstips en tips over het gebruik van sociale media. Over mindmapping en een goede ‘over mij’ pagina; de meest gelezen pagina op een goede blog. Al met al interessant maar als gevorderde blogger zou ik daar niet het hele boek voor kopen. Perfect voor de beginnende blogger die het na een paar maanden weer op moet pakken om dan aan de slag te gaan met Hoofdstuk 7 en de extra pagina’s!

Auteur
Karin Ramaker (1973) is blogtrainer, (online) blogcoach en organiseert crossmediale internetprojecten. Wat er op haar “Over mij” pagina staat:
Ik ben zelfstandig.
Ik ben veel tegelijk.
Ik hoef niet in een hokje.
Ik ben met trots gastouder, geef advies en trainingen over ‘online content’ anders genoemd: bloggen, maar ik ben vooral auteur.
En misschien word ik schrijver. Op een dag.

Je kunt Karin volgen op Twitter

Hoe kun je winnen?
Wij geven iedere week boeken weg.
Geef hieronder voor 20 juni antwoord op de volgende vraag:

Waarover blog jij of zou je willen bloggen?

Als je gewonnen hebt, sturen wij je een mail. En dan heb je het boek nog voor de zomervakantie in huis.

17 REACTIES

  1. Ik wil bloggen over mijn persoonlijke leven, tegenslagen maar vooral passies. Van eten, koken en genieten van elke dag. Best veel en hoe begin je? Hoe krijg je het zo dat mensen ook echt je blog willen lezen… Zou heel graag dit boek willen winnen!!

  2. Hoi,

    Als aspirant blogger probeer ik de lezer te kietelen voor duurzaamheid, en dan met name duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Waarom? Omdat ik van mening is dat duurzaamheid niet alleen techniek is, maar dat de mens en de gedachte en drijfveren van de mens het aller belangrijkste zijn. Het boek kan mij handvaten bieden dit nog duidelijker te maken bij de lezer, hen te prikkelen.

    Groet! José

  3. Ik blog zelf nog niet maar mijn dochter van 12 zou willen beginnen met bloggen. Gewoon over haar dagelijkse beslommeringen, school, sport, hobbies en ga zo maar door. Voor haar maak ik graag kans op dit boek zodat ze door het lezen van dit boek misschien eerdaags kan gaan beginnen.

  4. Ik zou graag willen bloggen , over hoe we zo positief mogelijk met onze omgeving, de aarde, en mensen om ons heen om kunnen gaan. Positieve boodscahppen overbrengen, mensen aan het denken zetten zo kan het ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here