Florence Meershoek presenteert Amsterdamse onderneemsters: Angelika Groenendijk-Wasylewski

0
647

Angelika Groenendijk-Wasylewski vond 14 jaar geleden dat het straatbeeld in Amsterdam, met vrouwen in combat broeken en army jassen, wel een boost kon gebruiken: kleding hoeft niet alleen maar praktisch te zijn. Ze wilde er iets meer kleur en schoonheid in brengen. Na 2 jaar besloot ze toch een klein compromis te sluiten: hoewel stukken in eerste instantie mooi moeten zijn, is het ook van belang dat ze praktisch zijn.

Ook op zakelijk gebied wilde Angelika zich graag in Amsterdam vestigen en van kennissen in de mode hoorde ze vaak hoe lastig het voor jonge ontwerpers was om na de modeacademie aan werk komen; er was in die tijd niet zo veel kennis en kunde over positionering als nu. Ze zag de potentie en begon in 2004 Young Designers United, YDU, een winkel met kleding en accessoires van jonge, opkomende designers.

In de toekomst wil Angelika meer sustainability. Met de kleinschalige producties, die meestal in Nederland plaatsvinden, zit het wel goed, maar ze wil graag meer weten over de materialen en stoffen die de ontwerpers gebruiken en haar klanten daar meer over kunnen vertellen. Lees hier het hele artikel..

Florence Meershoek is freelance tekstschrijver en redacteur. Ze helpt ondernemers met het schrijven, herschrijven en redigeren van (web)teksten. Door kritisch te luisteren en door te vragen komt ze snel tot de kern. Met als doel: teksten schrijven die lekker lezen. Voor deamsterdameondernemer.nl interviewt Florence ondernemers over hun drijfveren, passie en redenen waarom ze elke dag weer aan de slag gaan. Aan de hand daarvan schrijft ze pakkende, positieve verhalen die de ondernemers kunnen gebruiken als branding of (start van een) blog, op hun site en social media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here