Expert Talk – ik durf het niet

0
507

De belangrijkste reden dat mensen hun doelen niet behalen is hun angst om te falen. Ze voelen niet dat het mogelijk is om die doelen te halen. Om de simpele reden dat hun doelen veel te groot zijn. Enorme doelen motiveren je niet. Enorme doelen doen eerder afbreuk aan je motivatie en stelen je passie. Stop daar mee en durf te kiezen!
Mijn naam is Mirjam Suijdendorp van SvP Training en Coaching. Ik help ondernemers en bedrijven om met meer zelfvertrouwen succesvoller te zijn.

Grote versus kleine doelen
Ja stop gewoon met die mega doelen en durf keuzes te maken! Kies voor klein, dan komt groot vanzelf, dat is mijn advies.

Weet je, ik had ook zo’n enorme lijst met doelen die ik wilde bereiken, Een enorme lijst met super doelen. Mijn vriendin, ook ondernemer, had ook een lijst… maar zij had maar 3 dingen waar zij haar focus op had voor het nieuwe jaar; drie dingen!

Ik blok elke dinsdag in mijn agenda om aan mijn boek te schrijven.
Ik drink elke dag een liter water
Ik ga elke week een uurtje wandelen
Haha en daar zette ik mijn lijst met enorme doelen naast en vergeleek ze met elkaar…. Zooo hoe ga jij het volhouden om al deze drie dingen te halen dit jaar??

Nou ja, de waarheid is, dat ik in februari mijn enorme lijst met super doelen al had opgegeven en zij flink was opgeschoten met haar boek, en lekker in haar vel zat vanwege de wandelingen en het goed water drinken …

Kleine, simpele, makkelijk haalbare doelen, meer is het niet.
Kijk, de meesten van ons stellen doelen waar we gewoon bang van worden. En dan leidt die angst er toe dat je opgeeft. Ken je dat gevoel? Heb je wel eens zulke doelen gesteld?

Ik kan het niet
De tweede reden waarom vooral vrouwen hun eigen doelen niet bereiken, is hun beperkende gedachten! Hoe is jouw zelfbeeld? Wat jij echt van jezelf denkt wordt gevoed door jouw geloof systeem. Gevormd in je kindertijd en het heeft zich vastgezet in je denken. Als iemand toen tegen je heeft gezegd dat je niet kunt dansen, en jij geloofde dat, dan is dat nu nog steeds jouw waarheid. En je gaat hiernaar leven. Je hebt je laten leiden door de meningen van anderen. Jouw gedachten leveren uiteindelijk waar je om vraagt. Het goede nieuws is: je kunt veranderen! Het is nooit te laat om een nieuwe waarheid over jezelf te geloven. Kijk eens eerlijk naar jouw drijfveren, jouw identiteit. Samen met een coach of een buddy is dat gemakkelijker uitvoerbaar en vol te houden.

Wat wil je?
Hieruit voort vloeien je overtuigingen en opvattingen, wat je van iets vindt. En dan is het resultaat wat voor iedereen zichtbaar is jouw gedrag, je kennis en vaardigheden: hoe doe jij de dingen?

Als je blijft doen wat je altijd deed, kun je niet verwachten dat je een ander resultaat zult krijgen dan wat je nu hebt. Ben je niet tevreden met hoe het nu gaat? Dan zul je aan de slag moeten met jezelf! Jij hebt het in je om succesvol te zijn. Jij hebt unieke talenten. Voor jezelf en om te delen met anderen. Herken en erken dat ook jij meer kunt. Ontwikkel, groei en blijf altijd leren.

Vind je dit waardevol? Herken je de beperkende gedachten? Check mijn website www.svppartners.nl en meld je aan voor mijn nieuwsbrief! Daar kun je nog veel meer tips vinden en waardevolle informatie die je verder helpt.

Geniet van je dag en succes met jouw keuzes!

Mirjam Suijdendorp houdt zich bezig met management, leiderschap en daarbij onmisbaar; een goede communicatie. Zowel in werk als privé zijn dit steeds terugkerende items. Na haar studie heeft ze haar kennis aangevuld met NIMA B. Ze is gecertificeerd DISC trainer en coach. Ze heeft haar eigen bedrijf: SvP Partners. Regelmatig volgt ze trainingen van o.a. John C. Maxwell, George Zalucki, Dani Johnson en ze heeft een intensieve coaching gevolgd bij haar mentor Arjan Koopmans. Ze laat zich graag inspireren door T. Harv Eker, Robert Kiyosaki, Nick Vujicic, Oprah Winfrey en schrijft momenteel aan haar boek “Vrouw van Goud” waarbij ze allerlei bijzondere vrouwen interviewt over leiderschap (o.a. Neelie Kroes, Vivienne van Eijkelenborg en diverse ‘gouden’ sporters).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here