Florence Meershoek presenteert Amsterdamse onderneemsters: Petra Ruijs

0
488

Petra Ruijs is sinds 2014 eigenaar van MS De Jordaan, oftewel ‘de Amsterdamse feestboot’. Tijdens de vaart worden er onvervalste smartlappen gezongen door echte Amsterdamse artiesten Eddie & Nancy en Luc Meijer. Mensen uit alle lagen van de bevolking en van alle leeftijden varen mee: de boot verbroedert.

De kanten kleedjes op tafel, de authentieke beeldjes in de vensterbank, de gezellige ouderwetse gordijntjes: het is voor Jordanese Amsterdammers één groot feest der herkenning. Voor gasten van buitenaf valt het als een warme deken om hen heen. Zelfs het eten is authentiek: soep met ballen, stamppot met een bal gehakt, of het nou winter of zomer is.

Toen Petra de vorige eigenaar van de boot leerde kennen en deze haar vroeg of ze de acquisitie voor de boot wilde doen, hoefde ze daar niet lang over na te denken. Toen hij overleed, kreeg ze de mogelijkheid volledig eigenaar te worden. Via Collin crowdfunding had ze het bedrag in no time bij elkaar. Die investeerders dragen de boot een warm hart toe en zijn daardoor tegelijkertijd ook ambassadeurs, met een heel netwerk achter zich.

Bezoekers kunnen zich met kleine groepjes inschrijven voor de muziekvaarten, die van vrijdag tot en met zondag plaatsvinden. Daarnaast zijn er regelmatig vrijgezellenfeesten, bruiloften en bedrijfsfeestjes op de boot. Ook themafeesten zijn mogelijk.

Het hele artikel lees je HIER.

Florence Meershoek is freelance tekstschrijver en redacteur. Ze helpt ondernemers met het schrijven, herschrijven en redigeren van (web)teksten. Door kritisch te luisteren en door te vragen komt ze snel tot de kern. Met als doel: teksten schrijven die lekker lezen. Voor deamsterdameondernemer.nl interviewt Florence ondernemers over hun drijfveren, passie en redenen waarom ze elke dag weer aan de slag gaan. Aan de hand daarvan schrijft ze pakkende, positieve verhalen die de ondernemers kunnen gebruiken als branding of (start van een) blog, op hun site en social media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here