Op zaterdagavond uitgaan? Hopeloos ouderwets. Raven ’s ochtends voor werktijd is hot!

0
313

Dacht jij dat je hip was wanneer je straks met een gin-tonic in je hand in een populaire uitgaaansgelegenheid zit? No way! De echte hipsters gaan al lang niet meer uit op zaterdag – zó 2000 – maar in de vroege ochtend op werkdagen. Voor carrièretijgers en hippe yuppen is ‘raven’ jé van hét!

Volgens de initiatiefnemers word je er creatiever en productiever van. Helemaal nuchter uit je dak gaan en op de achtergrond een buffet met sapjes, croissants en natuurlijk de enige drug die je écht nodig hebt: koffie.

In Londen zijn het vooral kantooryuppen die meedoen aan Morning Glory Fitnessrave. Ze staan zich met hoelahoeps, yoga, massages en een stukje techno voor te bereiden op de drukke dag. Daybreaker New York is één van de bekendste in het genre, omschrijft zichzelf als een ‘ochtendbeweging die je dag op gang brengt zoals je het nog nooit meegemaakt hebt’ en is een combinatie van een dansfeest en yoga. Niet alcohol maar koffie vloeit er rijkelijk, en achteraf vertrek je met een goed humeur en boordevol energie naar je werk.

Vanaf aanstaane woensdag kun je ook terecht bij Daybreaker Amsterdam. Om 05.30 uur rollen de deelnemers hun yogamatje uit, en tussen 06.30 uur en 08.30 uur worden de dansbenen losgegooid. De organisatoren verwachten op de eerste editie in Amsterdam zo’n 200 tot 300 mensen te trekken. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf €21,50.

Daarna moet er maandelijks een Daybreaker komen. De organisatie is nog in gesprek met verschillende locaties, bijvoorbeeld de A’DAM Toren in Noord. Het 2e rave-evenement staat op 20 september gepland. Ook tijdens Amsterdam Dance Event, op 18 oktober, kan er bij het krieken van de dag al gedanst worden.

Daybreaker Moments of Magic // About Us from DAYBREAKER on Vimeo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here