Waarom intelligente mensen niet naar de sportschool gaan

0
291

Liever de lift dan de trap en een boodschapje doen met de auto bij de supermarkt waar je ook lopend naar toe kunt. De sportschool: alleen van het woord word je al misselijk. Herken je het? Grote kans dat je een intelligent mens bent.

Een studie door de Florida Gulf Coast University, dat is gepubliceerd in de Journal of Health Psychology suggereert namelijk dat actieve mensen wat minder slim zijn en de ‘slimmen’ onder ons stukken luier aijn. De wetenschappers verklaren dit doordat mensen met een hoog IQ makkelijk en snel verveeld raken, wat ertoe leidt dat ze meer tijd denkende dan doende bezig zijn.

De onderzoekers namen allerlei studenten onder de loep. Die deden eerst een persoonlijkheidstest waaruit kwam of ze meer een denker of een doener zijn. Daaruit werden 2 groep gemaakt: 30 denkers en 30 doeners. Die kregen vervolgens een versnellingsmeter 7 dagen lang een meter om hun pols, die bijhield hoe actief de personen waren gedurende de week.

Het resultaat: de denkers waren van maandag tot en met vrijdag stukken minder actief dan hun minder-nadenkende soortgenoten. In het weekend werd er opvallend genoeg geen noemenswaardig verschil opgemerkt.

Ondanks het verband tussen lui zijn en intelligentie, wegen de voordelen van niksen niet op tegen de nadelen. Hoofdonderzoeker Todd McElroy benadrukt dat een actieve levensstijl belangrijk is voor iedereen. Kortom: als je echt slim bent, kom je nu uit je luie zetel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here