Nieuwe Spielberg-film: Meryl Streep in de huid van Katharine Graham

0
472

Topacteurs Meryl Streep en Tom Hanks stonden nog nimmer samen op dezelfde filmset, maar vanaf heden is dat het geval. De 2 sterspelers vertolken de hoofdrollen ‘The Papers’, het jongste project van Steven Spielberg.

Het handelt over de zogenoemde Pentagon papers, die in 1971 werden gelekt en meldden hoe de overheid gedurende 4 decennia systematisch had gelogen en informatie achterhield over de oorlog met Vietnam. Kranten, met name ‘The Washington Post’ en ‘The New York Times’, speelden een doorslaggevende rol in het bekend worden ervan. Zij kwamen in opstand en besloten toch over het rapport te schrijven terwijl de overheid ze fors onder druk zette dit niet te doen.

In ‘The Papers’ kruipt Meryl Streep in de huid van Katherine Graham (1917-2001), destijds voor ‘The Washington Post’ baanbrekend als de eerste vrouwelijke uitgever in Amerika. Samen met de gedreven eindredacteur Ben Bradlee (Hanks) maakt ze de gedurfde beslissing om ‘The New York Times’ bij te staan wanneer deze door de rechtbank verboden wordt verder te publiceren.

‘The Papers’ gaat deze maand in Amerika in premiere en zal vanaf 1 februari 2018 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here