A perfect day van DWDD: kunnen we wel even gebruiken

0
218

TV-programma ‘De Wereld Draait Door’ sloot gisteravond het jaar af met interviews met allerlei mensen over hun perfecte dag van 2017. Eerlijk gezegd vond ik het niet zo boeiend en was ik een beetje aan het dommelen voor de TV. Totdat de muziek klonk. Nee, niet de eindtune. Ze sloten af met een remake van het nummer en de clip ‘Perfect Day’ van Lou Reed. Opgenomen met een groot aantal Nederlandse artiesten van uiteenlopende genres en live begeleid door het Metropole Orkest. Het programma treedt daarmee in de voetsporen van de BBC, die in 1997 een speciale versie maakte met Britse artiesten.

Onder anderen Henny Vrienten, Paul de Munnik, Ellen ten Damme, Tim Knol, Lakshmi en Lee Towers verleenden hun medewerking. Ook Tino Martin, de 3JS, Tania Kross, Kenny B, Ronnie Flex, Leona Philippo, Spinvis, Lucas Hamming en Sue The Night zijn in het nummer te horen.

De BBC-versie was in 1997 een grote hit in Groot-Brittanniƫ. In totaal ging de single, met beroemdheden als Bono, David Bowie, Elton John en Tom Jones, anderhalf miljoen keer over de toonbank. Of de Nederlandse versie ook wordt uitgebracht, is niet bekend. Veel mensen, waaronder wij van Supervrouwen juichen een dergelij optimistische geluid aan het eind van een raar jaar van harte toe.

Regelmatig werd ik in mijn leven reeds getroffen door de bindende werking die muziek heeft. Dat overstijgt de vele discussies, al het polderen en het social media-gekrijs. Opeens staan daar gewoon witte, bruine, gele, zwarte mensen te zingen, vrouwen en mannen, geen idee van hun religies of seksuele geaardheden, maar dat dondert ook niet. Samen brengen ze harmonie na al het gekrakeel van 2017. Hulde en niet in de laatste plaats aan het fantastische Metropole Orkest!

Annedieke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here