Whitney Wolfe bedacht datingapp Bumble na seksuele intimidatie bij en door Tinder

0
201

Het brein achter datingapp Bumble (waar vrouwen initiatief nemen) is Whitney Wolfe, die ook mee Tinder opstartte. Met dit project wil ze de datingwereld op zijn kop zetten. Ze omschrijft Bumble als een ‘feministische’ datingapp waarop mannen door de band genomen een stuk beleefder zijn, omdat vrouwen de eerste stap zetten.

“Wij vrouwen zijn zowat op elk vlak zelfstandig en geëmancipeerd”, aldus Wolfe. “We werken, we creëren, we onderhouden onszelf en dat is allemaal anvaard. Maar als het op daten aankomt, zitten we nog niet op hetzelfde niveau.

Het basisprincipe is simpel: de app legt restricties op aan mannen zodat ze de conversatie niet kunnen domineren. “Als vrouwen de eerste ‘move’ maken, zijn mannen geflatteerd en gedragen ze zich een stuk beleefder.”

Wolfe stond aan de basis van Tinder, maar sleepte de andere oprichters 3 jaar geleden voor de rechter wegens seksuele intimidatie. Ze wil andere vrouwen ook aansporen om – naast de datingwereld – ook hun mannetje te staan in de zakenwereld. “Amper 3% van de kapitaalkrachtige bedrijven wordt (mee) geleid door een vrouw. Het woord ‘feminisme’ is al vaak misbruikt en verwrongen, maar wat het eigenlijk betekent is gelijkheid tussen mannen en vrouwen.”

Toen Bumble in december 2014 live ging werd de app binnen een maand meer dan 100.000 keer gedownload. Er zijn al ruim 70 werknemers, 85% is vrouw. Inmiddels heeft Bumble ruim 22 miljoen geregistreerden tegen zo’n 46 miljoen voor Tinder. Maar Bumble groeit nog steeds met 70% per jaar, Tinder met 10%.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here