Feministische dating app van oprichtster Tinder gaat als een speer

0
505

Het is gelukkig weer een hot issue, zodat we er met z’n allen verstandige beslissingen over kunnen nemen: seksuele intimidatie. Op straat, in de digitale wereld, in de horeca, maar ook op het werk krijgen vrouwen opmerkingen, aanrakingen en insinuaties waar ze op z’n zachtst gezegd: niet op zitten te wachten. En het zijn niet de minsten die dat overkomt. 3 jaar geleden stapte Whitney Wolfe op bij Tinder, de datingapp die ze mede oprichtte. Tinder-pionier Justin Mateen zou haar hebben uitgemaakt voor hoer. Ook beschuldigde zij hem van seksuele intimidatie. De zaak werd uiteindelijk geschikt.

Tijd voor iets anders
Met die nare ervaring ging Wolfe aan de slag met iets nieuws. Ze wilde mensen op internet meer verantwoordelijkheidsgevoel meegeven. Het is volgens haar te gemakkelijk om je achter een scherm te verschuilen. Met haar nieuwe project wil ze de datingwereld helemaal op zijn kop zetten. Ze omschrijft haar nieuwe project Bumble als een ‘feministische datingapp’ waarop mannen door de band genomen een stuk beleefder zijn, omdat vrouwen de eerste stap zetten.

De eerste move komt van haar
“Wij vrouwen zijn zowat op elk vlak zelfstandig en geëmancipeerd”, aldus Wolfe. “We werken, we creëren, we onderhouden onszelf en dat is allemaal anvaard. Maar als het op daten aankomt, zitten we nog niet op hetzelfde niveau.” Het basisprincipe is simpel: de app legt restricties op aan mannen zodat ze de conversatie niet kunnen domineren. “Als vrouwen de eerste ‘move’ maken, zijn mannen geflatteerd en gedragen ze zich een stuk beleefder.”

30 under 30
In iets meer dan 4 jaar tijd heeft Bumble, dat ook in Nederland actief is, al meer dan 29 miljoen gebruikers en ze spreidt de vleugels verder uit. Zo is er Bumble Biz voor zakelijke contacten. Onlangs werd Whitney Wolfe opgenomen in de 30 Under 30-lijst van zakenblad Forbes, een lijst met talentvolle ondernemers onder de 30 jaar. “Amper 3% van de kapitaalkrachtige bedrijven wordt (mee) geleid door een vrouw. Het woord ‘feminisme’ is al vaak misbruikt en verwrongen, maar wat het eigenlijk betekent is gelijkheid tussen mannen en vrouwen”, besluit Whitney.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here