Supervrouwen Boekenweek-actie: win het boek over de ‘Kick Off-methode’

2
157

Droom je van een succesvol project waarmee je je ideeën snel kunt omzetten in acties? Stop met eindeloos brainstormen, vergaderen en dikke rapporten schrijven. Kies voor de Kick-off methode en kom direct tot de kern en er is nu een boek met diezelfde titel. Leer hoe je in korte tijd een projectcanvas kunt opstellen waarmee alles wat er moet gebeuren overzichtelijk op 1 pagina staat. Het is een praktisch en visueel hulpmiddel om projecten mee te managen. De voorbereiding verloopt snel en gestructureerd. Tijdens het project helpt het canvas om het budget in de gaten te houden, draagvlak te creëren, succesvol samen te werken en het project te evalueren.

Met canvas
Door het gezamenlijk invullen van projectkarakteristieken, zoals achtergrond, resultaten, doel, afbakening, organisatie mijlpalen en geld, ontstaat een samenhangend en overzichtelijk beeld. Alles wordt verzameld op ‘het canvas’. Alleen het activiteitenplan vormt een bijlage. Het boek ‘Kick Off’ is modern vormgegeven, bevat weinig overbodige tekst en biedt voor de fase projectopzet hands-on-ondersteuning, zonder theoretische achtergronden. Het canvas kan gedownload worden via www.overnieuw.nl.

Over de auteurs:
Toen Anne Nieboer en Claire Lovell begonnen met werken misten zij een methode om overzicht te creëren in de aanpak van de projecten die op hun pad kwamen. Eén van hun eerste projecten was het ontwerp van een kwaliteitssysteem voor zelfsturende teams in de thuiszorg. Dat bestond uit allerlei deelprojecten waar steeds met teams van wisselende samenstelling aan gewerkt werd. Ze deden dit samen met thuiszorgmedewerkers, wiens input belangrijk was, maar die het ook lastig vonden om vooruit te kijken naar de volgende stap in het project, of het verschil tussen het doel en de resultaten van een project niet kenden. Anne Nieboer is oprichter van Over/Nieuw. Met haar bedrijf helpt ze organisaties, gemeenten en stichtingen door de inzet van jong talent om succesvolle projecten op te starten. Claire Lovell is na haar studie politicologie en conflictwetenschappen gestart bij Over/Nieuw. Zij werkt samen met gemeenten, zorgaanbieders en het onderwijs om de thuiszorg beter en slimmer te organiseren.

Dit boek winnen?
Supervrouwen maakte een speciaal Boeken Magazine daarin staan alle 27 boeken die je kunt winnen. Deze actie duurt tot en met dinsdag 3 april. Klik hier om naar het magazine te gaan.

Het enige wat je moet doen om DIT boek te winnen is een antwoord geven op onderstaande vraag! Winnaars krijgen in de week van 10 april bericht.


Welk idee wat jij in je hoofd hebt, wil je nu eindelijk weleens van de grond tillen?

2 REACTIES

 1. minder vergaderingen,zoveel tijd mee kwijt wat zo goed anders te gebruiken is ,en niet altijd nuttig Dus er moet verandering inkomen om effectiever te werken Een plan opzetten hoe het anders kan lijkt mij een goed idee

  • Hallo Supervrouw,
   Jij hebt gewonnen!
   We sturen je een e-mail waarin staat hoe je het boek kunt ontvangen.
   Veel lees plezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here