Supervrouwen Boekenweek-actie: win ‘Zin houden in je werk’

5
195

Naast de beruchte burn out is er de zogenaamde ‘bore out’. Dat is zoals het woord al aangeeft leeg te zijn omdat je het op je werk niet spannend of uitdagend genoeg meer vindt. Volgens de laatste cijfers is zo’n 80% van de werkenden niet (meer) bevlogen en heeft eigenlijk niet zo veel trek meer in haar of zijn baan. Dat is doodzonde. Zin hebben in je werk is geen luxe, maar een noodzaak om goed te presteren, maar van persoonlijk en bedrijfseconomisch belang.

Eerlijkheid duurt het langst
In 7×7 paragrafen over leiding krijgen en leiding geven adviseert Godelieve Meeuwissen in ‘Zin houden in je werk’ om eerlijk te zijn over je sterke en zwakke kanten (talenten en valkuilen), om elkaar goed te leren kennen en om openhartig te zijn in de samenwerking. Dit kan door elkaars talenten te benoemen en te waarderen en door elkaar te helpen om valkuilen te vermijden.

De kracht van feed back
Daarmee schep je een inspirerend werkklimaat in de organisatie en kunnen de beste/meeste prestaties uit iedereen worden gehaald. Ze eindigt met adviezen over ontmoetingen/overleg binnen de organisatie: van een-op-een overleg, vergaderen, presenteren, cursussen, trainingen tot XL-bijeenkomsten. Motivatie ontstaat als je feedback geeft en ontvangt, vooral wanneer die feedback ingezet wordt voor het ontwikkelen van een zinvolle werkrelatie. Pas daarna komen meer of betere werkprestaties en dus succes.

Over de auteur:
Als trainer, coach en spreker helpt Godelieve Meeuwissen professionals om hun talent ten volle uit de verf te laten komen én weer zin te krijgen in werken. Daarvoor schreef zij ook het boek Zin houden in je werk. “Ik merk dat veel mensen zich schamen voor een gebrek aan zin of een burn-out. Ze praten er niet over en organisaties krijgen dit probleem niet goed opgelost.”

Dit boek winnen?
Supervrouwen maakte een speciaal Boeken Magazine daarin staan alle 27 boeken die je kunt winnen. Deze actie duurt tot en met dinsdag 3 april. Klik hier om naar het magazine te gaan.

Het enige wat je moet doen om DIT boek te winnen is een antwoord geven op onderstaande vraag! Winnaars krijgen in de week van 10 april bericht.


Wat is jouw oplossing als je het een tijdje niet naar je zin hebt op je werk?

5 REACTIES

 1. Er is overal wel wat, en als je dat dan met kennissen of vrienden bespreekt is dat bij hun net zo het geval! Dan denk ik vaak; oké dan heb ik het toch zo slecht nog niet, ik zou niet met ze willen ruilen!!

  • Hallo Supervrouw,
   Jij hebt gewonnen!
   We sturen je een e-mail waarin staat hoe je het boek kunt ontvangen.
   Veel lees plezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here