Supervrouwen Boekenweek-actie: win ‘Business Plan op 1 A4’

3
210

Iedereen heeft plannen, maar we realiseren ze vaker niet dan wel. Dat komt omdat veel plannen gewoonweg niet goed of concreet genoeg zijn en/of te weinig draagvlak hebben. Met dit boek leer je hoe je een (business)plan maakt dat wél werkt. De methodiek heet OGSM: Objective, Goals, Strategies, Measures. Het is een plan op 1 A4 en verbindt ambitieuze doelstellingen aan concrete activiteiten. De methodiek is wereldwijd bewezen effectief.

Op veler verzoek
Vele organisaties werken er al jarenlang mee, zoals de NASA, Procter & Gamble en Coca-Cola. Op veler verzoek hebben Ellen Leenhouts en Marc van Eck een boek geschreven over OGSM dat leidt van visie naar actie. De methodiek helpt om dromen, ideeën en plannen zo concreet te maken dat ze ook gehaald worden.

OGS wat?
OGSM is ontstaan vanuit het Management by Objectives-denken dat Peter Drucker halverwege de 20ste eeuw introduceerde. Daarbij worden de doelen van de organisatie structureel vertaald naar doelen van afdelingen en medewerkers. Zo weten zij precies waarvoor zij staan opgesteld en dat zij, met het bereiken van hun doel, een bijdrage leveren aan het doel van de organisatie. Het samen overeenko-men van uitdagende maar haalbare doelen motiveert medewerkers ook. Zo wordt de kans groter dat een organisatie bereikt wat ze wil bereiken.

Over de auteurs
Marc van Eck en Ellen Leenhouts zijn partners bij strategisch marketingsadviesbureau Business Openers. Zij kennen elkaar van Procter & Gamble, waar zijn de OGSM-methodiek geleerd hebben. In hun adviespraktijk hebben zij de afgelopen jaren veel van hun klanten met OGSM verder geholpen. Zij geven er ook lezingen en trainingen over.

Dit boek winnen?
Supervrouwen maakte een speciaal Boeken Magazine daarin staan alle 27 boeken die je kunt winnen. Deze actie duurt tot en met dinsdag 3 april. Klik hier om naar het magazine te gaan.

Het enige wat je moet doen om DIT boek te winnen is een antwoord geven op onderstaande vraag! Winnaars krijgen in de week van 10 april bericht.


Welke strategie helpt jou om je visie concreet te maken?

3 REACTIES

 1. Goeie vraag; lastig beantwoorden. Ik ben begonnen een businessplan te schrijven middels een whitepaper van de Rabobank maar toen ik met een vriend zat te sparren over de richting die ik op wil en dit noemde begon hij smakelijk te lachen en zei dat dat helemaal niet is wat ik nodig heb op dit moment. Je begrijpt dat dit boek me als muziek in de oren klinkt om structuur te bieden aan de chaos waarin ik me bevind;-)

  • Hallo Supervrouw,
   Jij hebt gewonnen!
   We sturen je een e-mail waarin staat hoe je het boek kunt ontvangen.
   Veel lees plezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here