Supervrouwen Boekenweek-actie: win ‘Baby Dilemma’

5
239

Vrouwen van nu die hun 30ste verjaardag vieren, zullen het veelal hebben: het baby-dilemma. Als ze nog geen kinderen hebben, zal de druk vanuit de omgeving, de zogenaamde biologische klok en/of de normale voortplantingswens om de hoek komen en staat zo’n vrouw voor 1 van de belangrijkste beslissingen van haar leven. Want hoe je situatie ook is, hoe je het ook wendt of keert: een kind verandert een heleboel!

Dubbende dertigers
Ida Kersseboom was ooit ook zo’n ‘dubbende dertiger’. Ze realiseerde zich (inmiddels moeder van 2 kinderen en in de 40) veel vrouwen met deze levensvraag worstelen. Ze besloot een online vragenlijst op te zetten met alle zaken die destijds in haar opkwamen. De antwoorden die je invult op vragen over zaken als je financiële situatie, je mentale welzijn, je vruchtbaarheid, je leeftijd, etc. worden omgezet tot een advies.

Economische druk
Een bijkomende zaak van het massaal invullen van deze vragenlijst is dat Ida een behoorlijke set data heeft opgebouwd over het ‘baby-dilemma’ en wat dat nu precies veroorzaakt. Het blijkt dat 79% van de vrouwen die de test invoeren hoogopgeleid zijn, en dus twijfelen aan het moederschap. Aan de andere kant is het gevolg van (on)gewilde kinderloosheid een steeds groter wordende druk op de economie als gevolg van vergrijzing. Vanuit de politiek wordt gezegd dat we 2.1 kinderen per vrouw moeten baren om de huidige fiscale stelsel in Nederland op de lange termijn te kunnen onderhouden, ook de zorg voor ouderen wordt later moeilijker. Op dit moment krijgen vrouwen in Nederland 1.66 kinderen per vrouw en dat is dus veel te weinig.

Het boek
De resultaten van haar onderzoek heeft Ida Kersseboom inmiddels verwerkt tot een boek met ook al de titel ‘Het Baby-dilemma’.

Over de auteur:
Ida Kersseboom (1971) was projectleider en marketeer in de ICT. Zij besloot na lang twijfelen en het toch krijgen van kinderen, andere vrouwen te helpen bij het maken van een kindkeuze. Eind 2014 richtte zij Baby Dilemma op. Als ervaringsdeskundige, coach en auteur van dit boek, ontwikkelde zij het online keuzeprogramma ‘Ontdek of kinderen in jouw droomleven passen’ en een gratis Baby Dilemma Test. Ida is de trotse moeder van zoon Siem en dochter Puk.

Dit boek winnen?
Supervrouwen maakte een speciaal Boeken Magazine daarin staan alle 27 boeken die je kunt winnen. Deze actie duurt tot en met dinsdag 3 april. Klik hier om naar het magazine te gaan.

Het enige wat je moet doen om DIT boek te winnen is een antwoord geven op onderstaande vraag! Winnaars krijgen in de week van 10 april bericht.


Wat is jouw advies aan over baby’s dubbende dertigers?

5 REACTIES

 1. Knoop doorhakken,de ideale tijd is er niet er blijven altijd obstakels meestal komt alles wel goed als het zover is

  • Hallo Supervrouw,
   Jij hebt gewonnen!
   We sturen je een e-mail waarin staat hoe je het boek kunt ontvangen.
   Veel lees plezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here