Helen Schiltmeijer van Amsterdamse kinderopvang

0
261

Combiwel is een maatschappelijke organisatie voor kinderopvang en voorscholen. Helen Schiltmeijer is er sinds 2 jaar directeur. Begonnen als leidster en met 15 jaar ervaring werd ze leidinggevende en deed ze haar HBO-opleiding.

Kinderen, ouders, medewerkers
Ondanks de complexe situatie in de stad, waar ze zelf geboren en getogen is, vindt Helen haar functie fijn en uitdagend. Het beleid moet goed zijn voor de kinderen én de medewerkers, die staan beiden voorop. “Soms moet je ook besluiten nemen die niet leuk zijn; meestal gaat het om geld. Ik overleg dan met onze leidinggevenden, maar zal me altijd eerst hard voor ze maken bij de gemeente. Ik heb wel iets van een straatvechter in me.”

Hele jaar door
De 68 groepen zitten voornamelijk in Amsterdam-Noord, -Zuid en -West, bijna allemaal binnen basisscholen. Het is een platte organisatie met korte lijnen. Sinds kort is de openstelling van 40 weken naar 52 weken gegaan. Het is stedelijk beleid om integratie te bevorderen, dus moeten werkenden ook tijdens vakanties terecht kunnen.

Maatschappelijk ondernemen
Door de nieuwe koers zoekt de organisatie nu ook andere en nieuwe contacten, naar andere mogelijkheden om zich te profileren, want dat is ondernemerschap. Maar Combiwel blijft een maatschappelijke organisatie, waarvan de winst teruggaat naar de locatie en de werknemers. “Onze medewerkers zijn het wandelend uithangbord. Zij doen fantastisch werk dat van betekenis is voor kinderen en hun ouders.”

Lees het gehele artikel over Helen Schiltmeijer HIER.


Florence Meershoek is freelance tekstschrijver en redacteur. Ze helpt ondernemers met het schrijven, herschrijven en redigeren van (web)teksten. Door kritisch te luisteren en door te vragen komt ze snel tot de kern. Met als doel: teksten schrijven die lekker lezen. Voor deamsterdameondernemer.nl interviewt Florence ondernemers over hun drijfveren, passie en redenen waarom ze elke dag weer aan de slag gaan. Aan de hand daarvan schrijft ze pakkende, positieve verhalen die de ondernemers kunnen gebruiken als branding of (start van een) blog, op hun site en social media.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here