Maya Meijer-Bergmans bouwt Paleis Soestdijk om tot podium van innovatie

0
448

Sinds december 2017 is de MeyerBergman Erfgoed Groep, onder meer bekend van de Westergasfabriek, eigenaar van landgoed Soestdijk. Paleis Soestdijk wordt de komende jaren voorts ontwikkeld tot onafhankelijk podium voor innovatief en ondernemend Nederland. De Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU) gaat zich per 1 juli gaat vestigen op het terrein.

Nieuwe Hollandse glorie
Het project, ‘Made By Holland’ gedoopt, speelt in op een maatschappelijke behoefte die binnen Nederland leeft. Nederlandse bedrijven, wetenschappelijke instituten en kennisorganisaties onderscheiden zich internationaal met die competenties, op meerdere terreinen: van waterbeheersing tot offshore, van agricultuur en voeding tot mode en design, van duurzame energie tot gaming. Op Soestdijk presenteren ze zich aan elkaar en aan alle Nederlanders. Gerenommeerde partijen en starters komen er in contact met elkaar en met investeerders.

Maya Meijer-Bergmans
Het paleis wacht al sinds de dood hun bewoners in 2004 op een nieuwe bestemming en is behoorlijk in verval geraakt. Ontwikkelaar is drs. Maya Meijer-Bergmans. Zij is een succesvol zakenvrouw en zag in de jaren ’90 potentie in de verwaarloosde gebouwen op het Amsterdamse Westergasterrein. Zij bouwde dit uit tot een van de bekendste culturele hotspots van Amsterdam met onder andere restaurants, culturele instellingen en tv-studio’s.

Erfenis van Juliana & Bernhard
Meijer-Bergmans (73), die ook een reputatie geniet als fondsenwerver voor goede doelen noemt haar nieuwe uitdaging ‘een complexe opdracht’. Het paleis en de tuinen van Soestdijk veranderen niet, maar elders op het landgoed moet ruimte zijn voor evenementen, horeca en hotels. Ook aan de overzijde van Soestdijk komt horeca, onder meer in de Koninklijke Stallen. Een groot deel van het nu nog afgesloten bosgebied wordt voor iedereen toegankelijk. Op het terrein van de voormalige kazerne van de marechaussee komen 65 huizen. De voltooiing van alle plannen gaat 10 tot 15 jaar duren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here