Terechte onderscheiding voor Tineke de Nooij: al 56 jaar powervrouw achter de microfoon

0
149

Tineke de Nooij heeft vanmiddag de Ere-Zilveren Reissmicrofoon ontvangen. Volgens de jury verdient de MAX-radiopresentatrice deze onderscheiding, onder andere omdat zij ‘op volkomen vanzelfsprekende manier met het medium radio omgaat’ en ‘presenteert met power’. De Nooij is momenteel presentator bij de publieke radiozender NPO Radio 5.

Ere-galerij
Eerder werd de Ere-Zilveren Reissmicrofoon toegekend aan onder anderen Ischa Meijer, Metropole Orkest, Clairy Polak en ‘Met het oog op morgen’. Op 21 juni wordt de oeuvreprijs officieel aan de inmiddels 77-jarige Tineke uitgereikt. Dit gebeurt samen met de radio- en televisieprijzen de Zilveren Reissmicrofoon, Zilveren Nipkowprijs en Ere-Zilveren Nipkowprijs.

Eerste vrouw
Tineke was de eerste vrouwelijke radio-dj bij Radio Veronica, nu 56 jaar geleden, in 1962, was haar programma Koffietijd met Tineke voor het eerst te horen. Daarna presenteerde ze onder meer de Nationale Hitparade bij de NOS en televisieshow Tineke bij Veronica.

Open mond
De radio-legende is uiteraard blij met deze oeuvreprijs. “Ik zit hier met open mond. Ik weet echt niet wat ik hoor!”, reageert ze enthousiast over haar nominatie. “Radiomaken is echt alles voor mij. Ik kan niks anders. Ik vind het zo geweldig. De muziek staat voorop, maar het brengt me ook echt in contact met mensen. Ik ben hier helemaal beduusd van.” Over haar leven en werken nu sprak 1-2-3-4-5-6-7-8-9-TINEKE eerder ook bij PAUW.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here