Dit zijn de gevaarlijkste landen ter wereld voor vrouwen

0
151

Niet dat we je bang willen maken of je vakantie-voorpret willen smoren, maar deze week kwam de jaarlijkse lijst met gevaarlijkste landen ter wereld voor vrouwen uit. India staat voor het eerst op de eerste plaats, nog boven de ‘vrouwenhel’ van Afghanistan. En ook opvallend: De Verenigde Staten staan ook in de top 10…….

Rating
Met stip op 1 dus India, aldus de studie van de Thomson Reuters Foundation. Voor het rapport zijn 550 experts op het gebied van vrouwenzaken ondervraagd. Ze hebben landen beoordeeld op het gebied van seksueel geweld tegen vrouwen, gedwongen huwelijken, vrouwenhandel, verplichte arbeid en seksuele slavernij.

Rape
In India is de situatie de afgelopen jaren verergerd. Het aantal gerapporteerde gevallen van geweld tegen vrouwen is in 10 jaar tijd met 83% gestegen. Gemiddeld wordt er 4x per uur aangifte gedaan van verkrachting. Geschat wordt dat dit eentiende is van de werkelijke gevallen van seksueel geweld. Na India is het leven voor vrouwen het slechtst in Afghanistan en Syrië.

Land van onbegrensde mogelijkheden
Op de 10e plaats staat, verrassend genoeg, de USA. Het zou te maken hebben met de #MeToo-beweging waardoor veel meer vrouwen dan verwacht naar buiten zijn gekomen met hun slechte ervaringen. “Mensen denken dat een hoog inkomen je beschermt tegen vrouwenhaat, maar dat is helaas niet waar,” aldus Cindy Southworth, vice-president van het Amerikaanse National Network to End Domestic Violence.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here