It’s alive: ons Supervrouwen Magazine Zomer 2018, met als thema RELAX!

0
338

Hallo Supervrouwen!

Wat een zomer nietwaar? Die begon zowat in april na een ijskoude maand maart en die mag van mij wel tot en met oktober duren. Hoewel ik weet dat er genoeg mensen zijn die zomerhaters zijn. Er wordt altijd vanuit gegaan dat iedereen dol is op zomer, zon, zee, strand en slippers, terwijl ik afgelopen weken nog nooit zo vaak de zin ‘geef mij de winter maar’ heb gehoord. Gedoe dus in plaats van de beoogde zaligheden. Research leerde ons dat er lang wordt uitgekeken naar de vakantie, maar dat er tegelijkertijd vele soorten stress over kunnen zijn: zowel voor, tijdens als na de geplande rustweken. Zelfs voor de doorgewinterde zonaanbidders. Daarom kozen we als thema van dit Supervrouwen Zomer Magazine ‘RELAX’ en vroegen we onze trainers hun beste tips met jullie te delen.

Van Marie Diamond, wereldberoemd geworden door de film ‘The Secret’ (beschikbaar op Netflix), leren we dat het 9 dagen duurt voordat je hersenen van de werkstand in de modus ‘ontspannen’ staat. Niet zo gek dus van die reisorganisaties dat ze veel 10- en 14-daagse arrangementen aanbieden. Onze stress-counceler, de Canadese Mary Jane Roy, schreef een artikel met de veelzeggende titel ‘Mind your vacation-stress’. Zij attendeert ons op het feit dat het onmogelijk is om 50 weken per jaar alleen maar te beuken en in die overgebleven 2 weken tot rust te komen. Moe op vakantie gaan werkt niet. En de eerste dagen elders gieren die stresshormonen nog wel even door. Haar tips kunnen zeker helpen om een ‘Help I need a vacation from my vacation’- effect te voorkomen.

Uiteraard verschilt het van persoon tot persoon welke dagindeling het meest ontspant. Zo zijn er de sportievelingen, die willen raften, surfen, bergbeklimmen of andersoortige buitenactiviteiten prefereren. Het hoeft echter allemaal niet zo ingewikkeld en Instagram-proof te zijn. Supervrouwen-trainer Vreneli Stadelmaier onthult de geheimen van ‘bosbadderen’ en daarvoor hoef je niet eens persé ver weg te gaan.

Voorts is er vast nog de lang gekoesterde wens van ‘met een boekje in een hoekje’. Daarvoor kozen we 10 bestsellers uit van vrouwelijke auteurs en daar zit vast net die ene bij dat je al zo lang wilde lezen of die al maanden op je nachtkastje ligt te wachten. 10 boeken van 10 succesvolle vrouwelijke auteurs voor in de koffer. En wat te denken van op een regenachtige dag ‘effe netflixen’: ook daar hebben we in voorzien met prachtige rolprenten met daarin (uiteraard) vrouwelijke hoofdrollen. Movie Night.

Teveel om op te noemen hier. Uitgever Wendy Broersen en ondergetekende, jullie hoofdredacteur, zijn dan ook uitermate trots op het resultaat. Veel leesplezier gewenst, veel relaxte dagen met relaxte personen om je heen en tenslotte onze wens: dat je batterij maar goed opgeladen aan een nieuwe ronde hard en inspirerend werken kan beginnen. Oftewel: adem inspiratie in en blaas de stress eruit!

Annedieke Kuchler

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here