Nog minder vrouwen aan het hoofd van S&P 500-bedrijven

0
158
DAVOS/SWITZERLAND, 28JAN10 - Indra Nooyi, Chairman and Chief Executive Officer, PepsiCo, USA; Member of the Foundation Board of the World Economic Forum; Global Agenda Council on the Role of Business is captured during the session 'State Leadership: An Opportunity for Global Action' at the Congress Centre at the Annual Meeting 2010 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 28, 2010. Copyright by World Economic Forum swiss-image.ch/Photo by Michael Wuertenberg

Helaas weer een vrouw minder aan het hoofd van een S&P500 bedrijf want Supervrouw Indra Nooyi vertrekt in oktober als bestuursvoorzitter bij PepsiCo. Ze heeft 12 jaar aan het hoofd gestaan en was de eerste bestuursvrouw in die functie en ook de eerste bestuursvoorzitter van buitenlandse afkomst bij PepsiCo. Ze wordt dan ook gezien als een van de machtigste vrouwen ter wereld volgens Forbes.

Haar vertrek zorgt meteen voor het opnieuw oplaaien van de discussie waarom er niet meer vrouwen aan het hoofd staan van deze S&P500 bedrijven.

Dankbaarheid
Nooyi schreef in 2017 een prachtige post op LinkedIn over haar professionele leven en de lessen die ze heeft geleerd. Een daarvan is dankbaarheid. “Je moet mensen niet alleen intellectueel raken maar ook in het hart om de beste talenten binnen te halen. Steve Reinemund (vroegere CEO PepsiCo) was daar heel goed in. Hij gaf handgeschreven briefjes aan werknemers om hen te bedanken voor hun inzet. Toen ik terug ging naar India gingen mensen naar mijn moeder om haar te feliciteren met zo’n succesvolle dochter of gaven haar complimenten over de opvoeding. Familie en vrienden zijn een niet te onderschatten factor in het succes van mensen. Toen ik terug kwam ben ik brieven gaan schrijven naar de ouders van senior management werknemers om hen te bedanken. De impact van die brieven is een van de meest memorabele momenten die ik ooit heb gehad.”

Vraag aan jou:
Welke niet voor de hand liggende actie heb jij ooit gedaan? En wat was het effect?
Ik lees het graag hieronder!

Bronnen: qz.com en rtlz.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here