Oranjeleeuwinnen niet direct geplaatst voor WK

0
58

De uitspraak “het kan niet altijd feest zijn” werd gisteravond bewezen door het Nederlandse vrouwenvoetbalteam. De wedstrijd tegen de Noorse vrouwen leverde een teleurstellend 2-1 verlies op. Om direct geplaatst te worden voor het WK van 2019 in Frankrijk zou Nederland genoeg hebben gehad aan een gelijkspel, maar dit mocht helaas niet zo zijn.

Het ging al mis tijdens de eerste zes minuten van de wedstrijd. BAM, BENG: 2-0 achter. Verschillende speelsters van het team gaven zelf toe dat de wedstrijd er niet een was om trots op te zijn. “Hier heb ik geen woorden voor, dit was gewoon echt slecht”, zei wereldsportvrouw Lieke Martens na de nederlaag in een interview met NOS. Na alle successen van vorig jaar, die ertoe hebben geleid dat de Nederlandse voetbalvrouwen tot Sportploeg van 2017 werden benoemd, komt deze tegenslag bijna onverwacht.

De kans op plaatsing voor het WK is nog niet helemaal verkeken: de Oranjeleeuwinnen zullen zich moeten bewijzen in de play-offs. Hierbij zullen de vier beste tweede teams uit de verschillende poules tegen elkaar strijden om de gewilde plaats op het wereldkampioenschap in Frankrijk te bemachtigen. Dat wordt juichen en duimen en hopen dat Nederland in 2019 eindelijk weer bij een WK betrokken zal zijn.

Ga jij kijken naar de play-offs van de Nederlandse vrouwen? Laat het ons weten in de reacties!

 

Hoi supervrouwen! Mijn naam is Rosalie Overing. Ik ben een 19-jarige studente Communicatie- en Informatiewetenschappen en ben boven alles verslaafd aan schrijven, om zo op mijn eigen manier verhalen te kunnen vertellen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here