Binnen 10 minuten ontspannen met Shona Vertue

0
197

Tenzij je een van de geluksvogels bent die de grote groep hoogseizoen-vakantiegangers aflost en nu met haar billen op een Middellandse Zee-strand zit, is je zomervakantie nu waarschijnlijk toch echt ten einde. Voor veel mensen betekent dit terugvallen in de drukke routines van het werkende leven: met een boterham tussen je tanden geklemd de deur uit racen om je op tijd in de ochtendspits te kunnen begeven, dagen vol onophoudelijk multitasken en ’s avonds bank en feel-good-serie verkiezen boven een yogalesje. Begrijpelijk is het zeker, maar verantwoord voor de mentale gezondheid? Enigszins minder.

Gelukkig biedt het internet ons genoeg healthgoeroes die staan te trappelen om ons hun ideeën voor het verbeteren van de (mentale) gezondheid voor te schotelen. Zo is er op het YouTube-kanaal van de Australische yoga- en fitnessexpert Shona Vertue een filmpje te vinden waarin zij je meeneemt op een tien minuten durende reis langs enkele bekende yogaoefeningen. In de video “10 minute yoga quickie” worden onder andere klassieke poses als de upward- en downward facing dog behandeld. Ik kon, yogaleek als ik ben, de video goed volgen. Je hoeft dus geen ervaren yogi te zijn om de routine te kunnen uitvoeren.  Een korte, begeleide routine als deze is daarom ideaal voor als je weinig tijd en yogaervaring hebt, maar je wel – zoals Shona Vertue zegt – “energised, stretched and chilled AF” wil voelen. Tien minuutjes zen per dag kan al  zorgen voor een blijvend ontspannen gevoel: het perfecte middel tegen hectische werkdagen.

Ik zie persoonlijk niets anders dan voordelen, dus klinkt dit alles als een goed idee? Dan kun je vanaf nu de stoute blote voeten aantrekken, want de link naar het filmpje vind je hieronder.

Heb je de video bekeken en de routine uitgevoerd? Laat ons in de reacties weten of het voor jou ontspannend werkte!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here