Coffee & Coconuts: werk hotspot in de Pijp

0
108

Amsterdam: de stad die wordt overspoeld door hordes toeristen die zich onhandig tussen hun lotgenoten en mopperende bewoners door proberen te manoeuvreren. Maar ook de stad van een bizar snel stijgend aantal freelancers en ZZP’ers, gewapend met niets meer dan een MacBook en een notitieblok: de belichaming van een wereld waarin een online agenda steeds vaker belangrijker is dan het hebben van een vaste werkplek.

Coffee & Coconuts
De ongebondenheid van veel ZZP’ers en freelancers, bijvoorbeeld blogschrijvers als ikzelf, heeft natuurlijk als groot voordeel dat werken overal mogelijk is. Of nou ja, overal waar het internetzuurstof dat Wifi heet door de lucht zweeft. En aangezien het wel eens voorkomt dat je net als ik met je laptop in Amsterdam verzeild raakt of het plotselinge verlangen hebt om de vertrouwde keukentafel in te ruilen voor iets nieuws, introduceer ik vandaag “Coffee & Coconuts” als nieuwe werkplek-optie.

Handige ligging
Coffee & Coconuts, afgekort CT, bevindt zicht in de bruisende Pijp in Amsterdam, dichtbij de Albert Cuypmarkt en vanaf het centrum of Centraal Station goed bereikbaar met verschillende trams en sinds kort via de Noord-Zuid-metrolijn. Deze metrolijn is overigens mijn favoriet: ik ben er zeker van dat deze lijn met gloednieuwe stations en metro’s met airco de nieuwe nummer 1 van het Amsterdamse openbaar vervoer zal worden.

Sappen en kokosmelk
Om terug te komen op Coffee & Coconuts: deze hotspot is gevestigd in een pand dat vroeger een bioscoop was die het Ceintuur Theater heette. Je kunt hier behalve lekker werken zowel ontbijten en lunchen als dineren. Verder staat CT bekend om haar verse, huisgemaakte sappen. Toegegeven, de kaart is modern op een nogal hipster-achtige manier, wat neerkomt op veel kokosmelk, boekweit en avocado. (Duurzame) ingrediënten als deze worden echter op een creatieve manier verwerkt tot verrassende, maar erg lekkere combinaties.

Mengelmoes
Bij Coffee & Coconuts kun je er bovendien vanuit gaan dat je niet de enige bent die onder het genot van een sapje of een door barista’s vers bereide koffie zijn of haar ogen urenlang op het computerscherm gefixeerd heeft. Het publiek is namelijk een mengelmoes van mensen die gezellig komen bijkletsen en druk typende werkende of studerende zwoegers. Deze verscheidenheid wordt benadrukt door het interieur. Zo zijn er zowel praktische tafeltjes als comfortabele banken vol kussens te vinden en kan de stijl getypeerd worden als casual, maar creatief.

Dus als je net als ik houdt van werken in een gezellig café met drie verdiepingen en zacht geroezemoes op de achtergrond, dan ben je bij Coffee and Coconuts aan het goede adres. En mocht je keuzestress hebben wat het menu betreft, mijn aanraders zijn de “Just Apple” juice en de “Scrambled Eggs Avo”. Werkse!

Bezoek hier de website van CT: http://www.coffeeandcoconuts.com

Voor wie Coffee & Coconuts bezocht heeft: vind jij het een fijne werkplek? Laat het ons weten in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here