Kandidate Miss America maakt sterk statement

0
87

Veel mensen denken bij een missverkiezingen aan een stel zwaar opgemaakt vrouwen met afgetrainde benen die voor de camera’s ronddansen in badkleding. Dit beeld is tegenwoordig echter behoorlijk achterhaald. De badkleding ronde is, mede door de discussies rondom de #MeToo-kwestie, inmiddels al afgeschaft, maar dit is niet het enige wat veranderd is. Sinds dit jaar werden bij de kandidaten van de Miss America-verkiezing namelijk niet meer beoordeeld op hun uiterlijk, maar meer op de manier waarop zij hun stem lieten horen. “More importantly, their voices will be heard” staat er op de site van de verkiezing. De kandidate die dit misschien wel op de meest opvallende manier heeft gedaan, was Miss Michigan Emily Sioma.

Emily Sioma werd uiteindelijk niet verkozen tot Miss America 2019. Deze titel was weggelegd voor Miss New York, Nia Franklin. Toch werd Emily door veel mensen als een ware koningin onthaald. De reden hiervoor was de volgende uitspraak, waarmee Emily Sioma zichzelf zondagavond introduceerde tijdens de opening van de verkiezingsceremonie: “From a state with 84 per cent of the US fresh water but none for its residents to drink, I am Miss Michigan, Emily Sioma.” Met deze uitspraak uitte de kandidate haar kritiek op de situatie rondom Flint watercrisis in haar thuisstaat Michigan. Flint kampt namelijk al sinds 2014 met deze crisis. Door haar sterke dappere optreden en sterke statement kwam Emily Sioma niet alleen op het podium, maar ook bij het publiek en op sociale media in de spotlights te staan.

Bronnen:
https://www.independent.co.uk/news/world/americas/miss-michigan-flint-water-crisis-miss-america-2019-video-emily-siona-pageant-opening-a8531381.html
http://missamerica.org/competition/

Vind jij de nieuw vorm van de missverkiezing beter dan de oude? Laat het ons weten in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here