Help morgen mee om Wikipedia te verwijven!

0
153

Van 1001 Nederlandse vrouwen die belangrijk waren voor de Nederlandse geschiedenis staat slechts eenderde op Wikipedia. Aangezien Wikipedia een veel geraadpleegde bron is, is het belangrijk om die veelzijdiger te maken en ook de vrouwen die een rol in de vaderlandse, dan wel moederlandse, geschiedenis hebben gespeeld, hun plek op Wikipedia te geven.

Vrouwenlemma’s
Eén andere oorzaak dat er zo weinig vrouwen-lemma’s zijn, is dat van de vrijwilligers die de digitale encyclopedie maken en bewerken, wereldwijd slechts 10% vrouw is. Het Wikiproject Gendergap wil die genderkloof ook in het Nederlandse taalgebied verkleinen.

Bronnen zat
In de bibliotheek van Atria zijn veel bronnen met informatie over allerlei onderwerpen. Iedere 3e vrijdag in de maand (19/10, 16/11, 14/12) is er daarom daar een schrijfmiddag. Vrijwilligers van Wikimedia Nederland zijn aanwezig om te helpen. De WikiVrijdag wordt georganiseerd door de Gendergap Werkgroep van Wikimedia in samenwerking met Atria.

Praktische info
Morgen, 19 oktober 2018 dus. Van 13.00 – 16.00 uur, in de bibliotheek van Atria, Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam. Neem – indien mogelijk – een laptop mee als je komt. De bijeenkomst is gratis. Je kunt je opgeven via pr@atria.nl of kom gewoon langs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here