Je dag in 7 regels met de ‘3 years diary’

0
367

Lief Dagboek,
Vandaag werd ik om 7 uur wakker, want ik moest natuurlijk gewoon naar school. Dus ging ik maar uit bed en me aankleden, maar ik wist niet zo goed of ik nou mijn t-shirt met de glitterletters of de streepjes aan moest doen, dus uiteindelijk deed ik toch maar mijn blauwe jurk aan. En toen ging ik naar beneden om met papa en mama te ontbijten. Ik at een boterham met jam.

Herken je dit stukje van toen je heel jong was? Ik in ieder geval wel: toen ik klein was, kon ik vele dagboekpagina’s vullen met de meest uitgebreide details van mijn dag. Leuk om terug te lezen, maar erg efficiënt was het niet. Snel even in je dagboek krabbelen was er namelijk niet bij, aangezien alleen al de beschrijving van de activiteiten die je ontplooide voor je op school aankwam zo’n drie bladzijden in beslag nam. Het gevolg hiervan was dan vaak dat je er na een paar dagen achter kwam dat het bijhouden van zo’n dagboek toch wel heel erg veel tijd en moeite kostte. En dus verdween het eerst zo gekoesterde boekje ergens achterin een kast.

3 years diary

Is ook deze situatie herkenbaar voor jou? Maar wil je wel graag weer beginnen met het bijhouden van een dagboek? Dan bied ik je vandaag misschien wel een hele leuke optie: de ‘3 years diary’. De naam verraad natuurlijk al een beetje wat het doel is van dit boekje. Het is namelijk de bedoeling dat het dagboek ruimte biedt voor drie jaar aan verhalen, wat neerkomt op ongeveer 1095 kleine verslagjes. De bladzijden van het boekje bieden elk ruimte voor drie dagen, die je in maximaal zeven regels per dag kunt beschrijven. Of in net iets meer wanneer je net als ik nog van alles onder de laatste regel priegelt.

Weinig ruimte als voordeel

Dat je per dag redelijk weinig schrijfruimte hebt, zou je kunnen zien als een beperking. Ik zie het zelf echter liever als een voordeel. Doordat het aantal regels beperkt is, word je namelijk gedwongen om écht op je dag te reflecteren en te besluiten wat wel en niet noemenswaardig is geweest en wat je van je dag wil onthouden. Ik heb gemerkt dat ik het erg fijn vond om op deze manier terug te blikken op mijn dag. Daarom schrijf ik vandaag over de 3 years diary, die toch wel een van mijn favoriete items van dit moment is. Dat gedetailleerde beschrijvingen van mijn ontbijt hierbij ontbreken, vind ik geen pijnlijk gemis.

HEMA

De 3 years diary die ik op dit moment gebruik, komt van de HEMA. In de webshop kon ik hem helaas niet vinden, maar als het goed is ligt hij wel nog steeds in de winkel. De HEMA-variant kost slechts vier euro, dus mocht je hem toevallig tegenkomen, raad ik je zeker aan hem mee te nemen. Mocht het onverhoopt toch niet lukken, dan is er nog geen man over boord. Want hoewel HEMA voor zover ik weet als enige de 3 years diary verkoopt, zijn er op internet wel veel ‘5 years’ varianten te vinden, zoals deze. Aarzel dus vooral niet en doe mee met deze dagboektrend!

Houd jij graag dagboeken bij? Laat het ons weten in de reacties!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here