Florence van Meershoek presenteert: Selma Duinkerken van Tubino

0
320

Selma komt van oorsprong uit de financiële sector, waar ze jarenlang met veel plezier werkte. Ze hield zich naast haar werk al langer bezig met stijl, kleding en stoffen, maar zat op haar werk tussen de cijfers en grijze muren. Na elf jaar besloot ze haar passie te leven: ze gaf haar zekerheden op, trok de stoute schoenen aan en ging weg bij de bank. Selma komt van oorsprong uit een conservatief gezin, waar ze werd klaargestoomd tot huisvrouw. Haar moeder stuurde haar naar de mode- en kledingschool zodat ze daar kon leren naaien. Gelukkig kwam haar opleiding daarna maar wat goed van pas: Tubino maakt gebruik van eigen ontwerpen en eigen stoffen.

Van huis uit kreeg ze mee: je moet je bescheiden opstellen en je vrouwelijke vormen bedekken. Maar ook bij de bank zag ze dat vrouwen die zichzelf allerlei beperkingen opleggen doordat ze vinden dat ze niet aan ideale maten voldoen. De kleding van Tubino is geen verhullende kleding, maar kleding die de klant laat stralen, ook als zij een maatje meer heeft. Selma: “Het is wel belangrijk dat je jezelf moet durven laten zien. Wij kunnen maken wat mooi staat bij de klant; we laten het op maat maken als het niet mooi past.”

Winkel in de van Woustaat

Selma vindt Amsterdam de mooiste stad van Nederland, met internationale allure. De stad is straks een unieke winkel rijker: een winkel die er in Nederland nog niet is, waar je als vrouw naartoe kan om je helemaal te laten kleden en je op en top vrouw te voelen. Binnenkort opent Tubino namelijk een nieuwe winkel in de van Woustraat. Het is tijd voor een groter publiek, dat straks zo bij de winkel zo naar binnen kan lopen. Bij de showroom komen nu alleen dames op afspraak, al blijft dat in de winkel ook mogelijk. Het concept blijft hetzelfde, maar er komen accessoires bij, bloesjes, schoenen, panty’s: alle essentiële onderdelen van een outfit. Selma zou graag nog een winkel in Amsterdam willen, ergens op de gracht of op de Zuidas. Dat wordt de volgende stap. In de Pijp wonen ook veel dames die aan de Zuidas werken. Het concept van Tubino is tijdloos, de kleding wordt gepersonaliseerd op de vrouw. Tegelijkertijd is er ook kleding die je zo mee kan nemen, als het goed past.

 Duurzaam

Het hele bedrijfsproces van Tubino vindt plaats in Nederland: de productie gebeurt hier en de veelal Italiaanse stoffen koopt ze ook bij Nederlandse groothandels. Selma vindt het belangrijk op die manier bij te dragen aan de Nederlandse economie. Een duurzaam aspect van haar bedrijf is dat Tubino geen vaste collectie heeft en dus ook geen grote voorraden waar ze vanaf moeten. Daarnaast zijn de gebruikte stoffen bijna allemaal natuurlijk. Doorslaggevend is hoe mooi een stof is, maar als het kan kiest ze voor natuurlijke stoffen.

Het leuke aan Tubino vindt Selma dat het heel persoonlijk en mensgericht is. Het gaat erom klanten blij te maken door ze mooier te maken, waarbij het hebben van een maatje 36 geen noodzaak is. Selma vraagt zich altijd af: wat maakt een vrouw mooier? Waar heeft ze behoefte aan? “Alles heeft een ziel en kleding ook. Je trekt het aan en het maakt je mooier.” Selma werkt erg hard, maar krijgt altijd energie van een klant die helemaal blij staat te kijken in de spiegel. Daar bloeit ze helemaal van op.

Gratis persoonlijke style-touch up

Lezers van deze site krijgen bij Tubino een persoonlijke gratis style-touch up: een lichaamsvorm analyse, waarbij gekeken wordt welke vormen het beste bij je passen. Normaal is dat onderdeel van een training; vanaf 1 september kunnen lezers van de Amsterdamse ondernemer zich bij de Tubino-winkel op de van Woustraat aanmelden voor zo’n gratis advies! Wel even melden dat je dit artikel gelezen hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here