Vrouwen welkom in alle functies van het Britse leger

0
225
vrouwen welkom in alle functies van het Britse leger

Vandaag is een historisch moment voor het Britse leger. Vanaf nu zijn vrouwen namelijk welkom in alle functies van het leger. Voorheen waren verschillende functies, zoals onder andere de Special Air Service (SAS) alleen voor de mannen bedoeld. Maar nu zijn alle functies opengesteld voor zowel mannen als vrouwen. Dit besluit is genomen door Gavin Williamson, de Britse minister van Defensie.

Waarom zou je militairen kiezen op basis van geslacht als je ook gewoon kunt kiezen voor de beste persoon voor die functie, ongeacht of het een man of een vrouw is? Dit was een van de redenen voor minister Williamson om vrouwen toe te laten tot alle functies binnen het leger. Tegen de BBC zei hij: “Voor het eerst worden onze strijdkrachten georganiseerd volgens capaciteiten en niet volgens het geslacht van de militairen. Het leger wordt zo niet alleen een moderne werkgever, maar het laat ook toe de beste persoon op elke post te zetten.”

De eerste vrouwelijke tankschutter in het Britse leger, Kat Dixon, is blij met deze ontwikkeling. “Ik denk dat vrouwen veel te bieden hebben. Als je aan de noodzakelijke vereisten kunt voldoen, denk ik dat er geen limieten horen te zijn. Zolang je maar aan dezelfde eisen voldoet.”

Bronnen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here