Heerlijke herfst, nieuwe liefde en stevige bieren

0
287

Heb nieuwe liefde in mijn leven. Ze heet Jet, is ongeveer een jaartje oud en lijkt op een rookworst. Een rood gladharig ondeugend teckelmeisje is het. Vreselijk lief, grappig maar helaas nog niet zindelijk dus ik sta elke twee uur met haar buiten. In deze herfstige stormen en regen kijkt ze me verwachtingsvol aan om lekkere snoepjes krijgen. Maar plassen ho maar. Daar vind ze het veel te nat en guur voor buiten. En ik moet stiekem bekennen dat ik het eigenlijk wel fijn vind in de najaarsstormen buiten. Het klinkt raar en veel vriendinnen verklaren me voor gek maar ik ben zo klaar met die zomer. Geen zin meer om op terrasjes te zitten, klaar met fluffige zomerjurkjes, uitgekeken op frisse zomerse wijnen en zó toe aan de winter. Laat maar komen die knisperende kou. Wil dikke truien aan, knappende haardvuurtjes, stevige stamppotten en dikke slokken zwoele volle rode wijn. En Bockbier! Naast Jet is dat mijn tweede nieuwe liefde. Kruidige donkere bieren in een mooi glas, heerlijk in dit jaargetijde. Heb er ook weer een aantal geproefd om de nieuwe ‘huisbock’ te bepalen. De Grolsch vind ik iets te zoet en teveel kruidigheid om zo te drinken, wel een aanrader voor door het stoofvlees. Beetje ontbijtkoek, wat korreltjesmosterd en twee flesjes van dit bier, heerlijk! Dan de Gulpener, ook best fijn. Wat meer bitters en wat minder zoet. Goed gemaakt en wat minder heftig. De Alfa kwam ook voorbij, makkelijk drinkbaar en het minst uitgesproken. Ook bij deze niet teveel zoet gelukkig.

Mijn winnaar tot nu toe is de Bavaria Bok. Getipt door vrienden. Mooie stevige bitters. Rijpe en aardse tonen als zwarte chocolade en caramel. Iets droppigs. Zacht zoetje, bijna niet opvallend. Geen allemansvriend denk ik zo. Alcohol valt mee, ongeveer 6,5%. Ga ‘m combineren met zelfgemaakte erwtensoep. Benieuwd. Koop ‘m en proef! Zo ongeveer overal verkrijgbaar voor een zeer schappelijke prijs van ongeveer 5 euro voor 6 flesjes. Als extraatje ook nog met een leuk etiket. Nu maar hopen dat onze Jet het gaat snappen hoe dat werkt als zindelijk hondje. Zo, nu eerst een Bavaria!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here