Zoektocht naar vermiste Willeke Dost opnieuw van start

0
258

Een geliefde verliezen zonder honderd procent zeker weten of deze persoon is overleden of niet, is misschien wel het ergste wat je je kunt voorstellen. Dit werd 26 jaar geleden echter werkelijkheid voor de naasten van Willeke Dost. Het meisje was 15 jaar oud toen ze verdween. Wat er precies met haar is gebeurd, is nog altijd niet duidelijk. Wel zegt de politie en het Openbaar Ministerie de afgelopen 26 jaar intensief bezig te zijn geweest met het onderzoeken van de vermissing.

Helaas bleef het resultaat van al dit onderzoek uit. Men zou daarom verwachten dat een nieuwe tip dit onderzoek nieuw leven in zou blazen. Toen stichting Signi Zoekhonden een jaar geleden deze tip in een rapport vermeldde, besloot de politie echter niet tot actie over te gaan. De tip bestond uit een concrete plek waar mogelijk menselijke resten liggen. Deze plek was gevonden met behulp van drie zoekhonden en een radar.

Dat de politie besloot niets met de mogelijke ontdekking te doen, viel niet in goede aarde bij de mensen die al lang bezig zijn met de zoektocht naar Willeke. Jan Huzen en Ab Bruintjes lieten bijvoorbeeld weten zelf te willen beginnen met graven. Het was, onder andere voor deze mannen, dan ook een behoorlijke opluchting toen de politie en Openbaar Ministerie besloten tóch te gaan graven in het Drentse plaatje Koekange. Zij geven aan te proberen om binnen een week met de graafactie te beginnen, omdat zij de betrokkenheid van de mensen waarderen en begrijpen. Wel verzoekt de politie de mensen om niet naar de graafplek te komen. Op deze manier zou namelijk mogelijk bewijs verloren kunnen gaan.

Bron: https://www.ad.nl/binnenland/politie-gaat-graven-naar-al-26-jaar-vermiste-willeke-dost~aa1c9a57/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here