“Er is niets wat je niet kunt doen” – De 100-jarige yogi Tao Porchon-Lynch

0
601
er is niets wat je niet kunt doen de 100 jarige yogi Tao Porchon Lynch

Er is niets wat je niet kunt doen

Tao Porchon-Lynch is al 100 jaar oud, maar staat nog steeds midden in het leven. Ze heeft veel gedaan in haar leven, ze is namelijk: yoga instructrice, ballroom danseres, Tweede Wereldoorlog activiste, model, filmster, en wijnkenner. In 2012 haalde ze het Guinness World Record als werelds oudste yoga instructrice, ze was toen 93. In 2015 was ze te zien in America’s Got Talent als danseres (zie video hieronder). Haar motto is ‘Er is niets wat je niet kunt doen’ en dat bewijst ze wel door op deze bewonderenswaardige leeftijd nog zo actief in het leven te staan. De meeste mensen kunnen daar alleen maar van dromen. Zelf zegt ze dat leeftijd niets betekent en dat je je er niet zo door moet laten leiden.

Yoga

Tao begon op haar achtste met yoga. In een interview met Huffingtonpost vertelt ze dat ze een groep jongens gekke bewegingen zag maken op het strand van India. Haar tante vertelde haar toen dat yoga niet voor meisjes was. Toch wilde Tao het doen en ze zei “Als die jongens het kunnen, dan kan ik het ook”. Yoga ziet ze als de verbinding van onze geest, lichaam en ziel. Ze vergelijkt dit met de natuur: “Alles wordt altijd gerecycled en brengt de cirkel weer rond. Ik merk dat ik mezelf kan genezen als ik doe wat de natuur ook doet. Het heeft de stress bij mij weggenomen en heeft mij door crises geholpen.”

Positief leven

Ik vind deze vrouw heel inspirerend en ook motiverend. Hier zouden we met z’n allen een voorbeeld aan kunnen nemen. Ze staat ook erg positief in het leven. Elke ochtend vertelt ze zichzelf: “Dit wordt de mooiste dag van mijn leven”. Zo kan ze, naar eigen zeggen, alles aan. Wil je meer weten over deze bijzondere vrouw en haar levenswijze? Dan raad ik je aan om deze TEDxTalk te kijken:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here