Iboya Triz van Iboya Training

0
514
integrale personal training

Iboya (48) integraal personal trainer, zorgt met haar holistische aanpak voor spectaculaire resultaten bij haar klanten. Die voelen spieren waarvan ze niet eens wisten dat ze ze hadden en komen snel op hun streefgewicht. Ze voelen zich vitter, vitaler, mentaal sterker en durven hun droom te leven. Dat heeft alles te maken met haar integrale, holistische programma, dat niet alleen gaat om beweging, zoals bij de meeste personal trainers, maar ook om mentale rust en de juiste voeding.

Maximale blijvende resultaten door holistische aanpak

Maar liefst 80%van het geluksgevoel komt uit de darmen. De neurotransmitters die dat geluksgevoel bepalen, kunnen uit balans raken door geraffineerd eten en stress maar ook door bepaalde natuurlijke voedingsstoffen. Als je effectief wit afvallen en je gelukkig wilt voelen, is het dus belangrijk de darmen te optimaliseren. Daarnaast zijn ook een goede ondersteuning van de lever en een goede balans van de hormonen essentiële basisfactoren voor een slank lijf met optimale mentale en fysieke fitheid. Stresspreventie is ook heel belangrijk: stress kan ervoor zorgen dat het spijsverteringssysteem niet goed werkt, het kan de bloedsuikerspiegel beïnvloeden. Wist je dat je door langdurig hoge stresslevels zelfs diabetes kan krijgen?

Iboya schijft haar klanten een programma voor met bijvoorbeeld probiotica, kefir en gefermenteerde groenten, die de darmen ondersteunen. Een hormoonbalansdieet helpt de hormonen te balanceren, haar nieuw detoxprogramma met specifieke groenten ondersteunt het proces van ontgifting en de lever en een sportvastenprogramma stimuleert de vetverbranding. Het is de combinatie van al deze factoren, samen met beweging en mentale rust, die zorgt voor maximale resultaten.

Sportvasten

Sportvasten zorgt ervoor dat de vetverbranding wordt aangezet en geoptimaliseerd; in de topsport past men het toe om sporters beter te laten herstellen. Het traint het lichaam om beter vet te verbranden. Goede resultaten kunnen alleen behaald worden als je eerst detoxt, de lever ondersteunt en geen stress hebt; meditatie is dus noodzakelijk. De meeste coaches werken niet zo en Iboya voelt zich daarin af en toe een roepende in de woestijn. Ze wil vertellen hoe je echte resultaten kunt behalen, in plaats van een dieet te volgen dat op de lange termijn niet werkt.

Detoxen is, voor de goede orde, is echt iets heel anders dan een sapkuur. Sapkuren zorgen namelijk voor overbelasting van de lever, oestrogeendominantie en een jojo-effect. De gifstoffen kunnen niet goed worden afgevoerd en worden uiteindelijk weer in het vetweefsel opgeslagen. Het lichaam kan hierdoor vet niet effectief afstaan. Dus: eerst de lever ondersteunen, dan detoxen met voedingsstoffen die de gifstoffen kunnen binden, waarna deze het lichaam kunnen verlaten. Dan pas kun je fitter worden, goed afvallen zonder jojo-effect en op je ideale gewicht komen, oftewel de beste versie van jezelf worden.

Het moest anders

Iboya verhuisde naar Amsterdam voor de balletacademie toen ze negen was; sindsdien is het haar thuis. “Amsterdam heeft alles en je kan er jezelf zijn. Je kan je mening uiten en de waarheid vertellen. Je hoeft je niet te schamen om je boodschap naar buiten te brengen.”

Tien jaar was ze ballerina bij het Nationale Ballet, maar leefde in die periode niet gezond: “Ik rookte als een ketter, was heel erg onzeker, kon mezelf maar met moeite staande houden.” Daarna ging ze musicals doen, maar scheurde op toneel haar kruisbanden. Tijdens een zangoptreden kreeg een herseninfarct en een whiplash. Door de continue pijn daarvan kreeg ze ook nog eens een burn-out.
Ze ging naar verschillende sportartsen en sportfysiotherapeuten, maar de pijnklachten bleven. Pas toen ze zelf een opleiding tot fitnessinstructeur en internationale personal training volgde, ging ze inzien wat ze nodig had. Ze ging zelf aan de slag en combineerde ballettechniek met topsporttechnieken. Tot op de dag van vandaag is ze bezig haar kennis te vergroten om zo haar klanten te helpen en haar programma te finetunen.

Studies

Iboya kreeg de smaak van het studeren te pakken. Ze leerde over spierdisbalans en mental coaching, meditatie, mindfulness, maar ook orthomoleculaire voedingsleer en neurotransmitters en verwerkte alles in haar integrale personal training. Ze werkt nu samen met iDDNA, waarbij er ook gekeken wordt naar DNA. Het helpt om niet alleen te veranderen van lifestyle, maar ook weten wat de zwaktes in je DNA zijn, kan je verder helpen.

Haar grootste redmiddel is meditatie geweest. Door alle ellende met haar lijf was ze flink van de kaart. Ze onderzocht verschillende meditatievormen, leerde terug te gaan naar de kern en ontwikkelende een meditatie van 15 minuten. “Meditatie heeft me geleerd om niet met het probleem bezig te zijn maar in het niks, in het pure te zitten. Het helpt daarbij heel erg door eerst op je lijf focussen: bijvoorbeeld door op balansbal staan.”
De meditatie is een vast onderdeel van haar programma geworden van zo’n tien minuten en kan gewoon laagdrempelig thuis gedaan worden, net zoals de rest van het programma.

Leven in balans

Het mooiste vindt ze om te zien dat haar klanten daadwerkelijk een betere versie van zichzelf worden, zowel mentaal als fysiek. “Ik geef ze technieken en methoden waarmee ze steeds meer in balans raken. Zodat ze zelf zien welke zaken in hun leven niet in balans zijn.” Iboya is nu druk bezig met het ontwikkelen van een online health academy, waarbij je online stap voor stap alles leert over het belang van gezonde voeding, effectief bewegen en mentale rust.

In de toekomst zou ze het liefst wereldwijd het verschil willen maken in mentale en fysieke vitaliteit, door met meditatie daadwerkelijk een betere wereld te bewerkstelligen. Te beginnen op scholen met mindfullness, gezonde voeding en op de juiste manier bewegen, zodat kinderen een eerlijke kans krijgen om fysiek en mentaal in balans te komen en de beste versie van zichzelf te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here