Geef iemand vandaag nog een complimentje!

0
383
geef iemand vandaag nog een complimentje

Wat zie je er leuk uit vandaag! Wat fijn dat je er bent! Je enthousiasme is aanstekelijk! Je bent een echte doorzetter! Klinkt fijn hè, al deze complimentjes? Vandaag wil ik iets vertellen over complimentjes geven. Het is eigenlijk zo makkelijk, een kort zinnetje waarin je laat merken dat je iemand waardeert. We staan er misschien niet zo bij stil, maar waardering is voor ons allemaal heel belangrijk. Je kunt nog zo zeker zijn van jezelf, het is altijd fijn om een beetje waardering te krijgen. Net zoals een plant niet kan groeien zonder water, kunnen mensen niet groeien zonder waardering.

Meer complimenten geven

Het geven van een complimentje maakt de ontvanger blij, maar het gekke is dat de gever er ook gelukkiger van wordt. Het geeft een fijn gevoel om iemand anders blij te maken en daar niets voor terug te verwachten, puur omdat je het diegene gunt. Daarom zou het mooi zijn als we elkaar eens wat vaker een complimentje zouden geven. Waarom niet?

Hoe doe je dat dan?

Een complimentje geven is nog niet altijd zo makkelijk als het lijkt. Vaak weet je wel wat je waardeert aan iemand, maar dat zegt nog niet dat je het goed weet te verwoorden. Het belangrijkste is dat je er niet te veel over nadenkt, floep het er gewoon eens uit! Komt een vriendin binnenlopen met een hele gave broek aan? Zeg het meteen! Dan komt het oprecht en spontaan over.

Persoonlijke complimenten

Iemands uiterlijk complimenteren is een makkelijke. Het wordt wat moeilijker als je het over iemands karakter wil hebben. Dit zijn de echte persoonlijke complimenten. Praat in de ik-vorm, want dan maak je het extra persoonlijk. Wees niet bang wat de ander er van denkt, iedereen wordt stiekem heel gelukkig van een persoonlijk complimentje, ook al weten we soms niet hoe we er op moeten reageren.

Het moet wel echt zijn

Vergeet vooral niet dat je het wel echt moet menen! Kun je even geen compliment verzinnen? Laat het dan gaan. De beste complimenten zijn complimenten die je er spontaan uitgooit, omdat iets je positief verrast aan iemand.

Hoe vaak geef jij anderen een complimentje? Wie zou jij vandaag een compliment willen geven? Laat het weten in de reacties!

We schreven al eerder over complimenteren. Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan verder met dit artikel:

Het lijkt zo vanzelfsprekend, een complimentje geven als iets goed gaat. Maar, zeker wij nuchtere Nederlanders, hebben de neiging eerder te benoemen wat fout gaat. Dat is jammer, want het is een ware een oppepper. Als je zelf regelmatig veren uitdeelt, krijg je bovendien meer oog voor het positieve in de ander(en). Daar word je zelf ook weer blijer van… Lees verder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here